TRYGG SEIER MOT STOPPEN

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 27. Apr 2024

Herrer:

HFK                 -           Stoppen     (1-0) 2-0

HFK:                   37 min 1-0 Simen Andreas Hagberg Renslo (Øyvind Tørrisplass) 70 min 2-0 str Sander Tyribakken (Renslo felt).

Tilskuere:       142

Dommer:            Hens Erik Drolsum (Vikersund), AD 1. Ismael Dakhouch Fakihi (Vikersund IF) og

Nan-Chun Chen (Ådal IL) Lettdømt kamp. God kontroll.

INGRESS

Ny seier mot et dyptliggende Stoppen. Stoppen kom til Hallingmo med en tydelig taktikk og lyktes langt på vei. HFK kom seg til en del sjanser, men greide ikke å sette dem og da økte trua mer og mer for Stoppen. HFK vant fortjent etter en flott scoring av Renslo, samt et straffespark av Sander Tyribakken. HFK leder med dette tabellen, men man ser at det er flere lag som vil være med å kjempe i toppen. Så dette blir en spennende sesong.

Neste kamp er borte mot Svelvik på tirsdag 30/4 kl. 1945. Neste hjemmekamp er mot Drammens BK 8 mai kl. 1930.

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Mathias Jensen (Per Nyhus 81 min) (MS) Gaute Tollefsen (Henrik Granheim 90 min) og Mikkel Storeskar (VB) Sander Brenno (Chris Magnetun 45 min) (HK) Abbas Amir (Johannes Kleppo Dokken 64 min), IL Sander Tyribakken, Simen Andreas Renslo (kap) (VK) Olav Berg (Jonas Rosten 67 min og Mikkel Renslo 82 min) (Anker). Vegard Vedvik (Sondre Tollefsen 89 min) (Spiss) Øyvind Tørrisplass (Ammar Alhamdo  81 min) Ubenyttet reserver: Morten Nerli

Referat

HFK tok tak i kampen fra start og rullet opp fint på begge sider. Etter 2 min kommer Renslo på en god skuddmulighet fra 18 meter og skuddet går like utenfor. Minuttet etter er Abbas i god posisjon og skyter, men på vei mot målet går den i en Stoppen forsvarer. Etter 11 minutter ruller HFK fint opp på vår venstre side. Fine kombinasjoner mellom Sander gutta. Tyribakken slår så inn til Olav Berg som fra god posisjon 7 meter fra mål, skyter midt på keeper. På dette tidspunktet burde HFK ha ledet etter å ha dominert krftig i innledningen av kampen. Etter 17 minutter vipper Storeskar en flott ball igjennom til Tørrisplass, som header en god heading. Men Stoppen keeper redder både den og returen. Etter 28 minutter ropes det på straffe og det lignet på det, der og da. Men på video gjennomgangen, så ser det ut som Drolsum tok en korrekt avgjørelse. Like etter kontrer Stoppen og Stoppen kapteinen skyter et godt skudd fra 17 meter, som Stave i HFK målet får slått mesterlig til corner. Etter 36 minutter kombineres det bra på vår høyre side. Jensen, Vedvik og Tørrisplass. Tørrisplass slår ut på kanten til den alltid beveglige kaptein Renslo, han setter opp turnoen og drar seg innover i banen, forbi 1, 2 og 3 Stoppen forsvarer før han skyter flott ned i venstre hjørnet og meget fortjent ledelse til HFK. 1-0 . HFK fortsatte å styre og i det 45 minutt setter Jensen opp Abbas alene med keeper. Men Stoppen keeperen gjør en strålende redning og lagene går til pause på 1-0 til HFK.

HFK opprettholder presset i andre omgang, men det drøyer før de store sjansene kommer. I det 68 minutt, vinner Jensen ballen rett på egen ballhalvdel, finner Vedvik kjapt inn i banen, han slår Tørrisplass kjapt, som igjen stikker igjennom Renslo, han drar den forbi keeper og blir lagt i bakken. Korrekt dømt straffe. Den setter Tyribakken kontant i mål og 2-0. HFK kontrollerer, men greier ikke å utnytte de store rommene. Det ble for unøyaktig. I det 83 minutt får Stoppen et litt billig frispark høyt i banen på vår venstre side. Den slås hardt foran mål og flikkes mot mål. Her redder litt klomsete, men også mesterlig 😉 ut til corner. I det 87 minutt er det utrolig at det ikke står 3-0. Dokken Kleppo tar et langt kast og på bakre dukker Chris Magnetun opp og får avsluttet, men Jørgen Helen i Stoppen målet avverger. I samme minutt, går ballen ut til Dokken Kleppo, som slår inn til Ammar på bakre, men slår dessverre i nettveggen. Dermed ender det 2-0 til HFK, fullt fortjent seier. Men et godt defensivt organisert Stoppen lag gjorde det vanskelig for oss.

Se referat i hallingdølen To Renslo-raid fiksa biffen - HFK kasserte inn ny, solid triumf (hallingdolen.no)

Dagens Lie sport Halling ble Simen Andreas Renslo. Som nok en gang spilte en sterk kamp for HFK. Vi vil også trekke frem Stave i HFK målet, solid gjennomført. Ikke så lett å holde konsentrasjonen, når man har så lite å gjøre. Sander Tyribakken og Mathias Jensen hadde også en solid kamp.