VIKTIG HJEMMESEIER MOT SOLBERG

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 25. Aug 2019

HFK                     -             Solberg              (1-1) 2-1

HFK:                    27 min 1-0 Jonas Bergane (Magnus Bækken) og 83 min 2-1 Simen Andreas Renslo str (Torelif Rullestad felt)

Sol:                      42 min 1-1 Aleksander Tur Eliassen

Gule kort:

HFK:                    20 min Jonas Bergane, 22 min August Fosse 45 min Per Nyhus og 88 min Adrian Bredesen.

Sol:                       67 min Espen Hahn, 90 min Mads Ryghseter og 90 min Aleksander Eliassen.

Rødt kort:

Cornere:            (1-1) 4-4

Sjanser:              (3-3) 5-4

Tilskuere:         52

Dommer:           Adem Satici (Strømsgodset) AD 1 Yakup Karagøz (Strømsgodset) og Ad 2 Nan-Chun Chen (Ådal) – En litt kinkig kamp. Det kokte mye i hodene til flere av spillerne. Dømmer stort sett bra, men kunne lagt lista noe høyere. Grov bom på offsiden som ble dømt når Bergane ble sendt igjennom alene med keeper. Der kunne det blitt 1-0, istedenfor ender vi opp med offside og gult kort ☹

HFK tok en viktig hjemmeseier mot et godt Solberg lag. Vi fikk revansje for det noe bitre bortetap i vår. Kampen var jevn, men etter en solid andre omgang var det alt i alt en fortjent seier i denne noe sjansefattige kampen.

Det var flott å ha tilbake Per Oskar Stave i mål og Tobias Grangård som begge leverte en god kamp. Artig med jubilanten Jonas Bergane som i sin 100 kamp scoret, MEN det gule kortet burde han spart seg for 😉

Takk til Stian Bakken som stilte opp som speaker for Leif Otto Moen, han løste jobben på en veldig god måte.

Neste kamp er borte mot Kongsberg før vi har tre strake hjemmekamper.

Les mer for kampstats og referat. Etter videogjennomgang.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Per (MS) og Adrian Lugo Bredesen (VB) Nyhus Johannes Dokken Kleppo(Inn igjen med Lasse Moen 85 min) (Def MB) August Fosse(Anders Elstad Eriksen 35 min ut i det 85 for Vegard Vedvik) Lasse Moen (Magnus Jordet 19 min)  (Off MB). Simen Andreas Renslo (kap), Magnus Bækken og Torleif Rullestad (Spiss) Jonas Bergane Reserver: Eirik Thorberg, Joakim Skaret, Sander Tyribakken og Vebjørn Haug

Referat etter videogjennomgang.

En jevn start, hvor spillet bølget litt frem og tilbake. Etter 7 minutter kommer Magnus Bækken på skuddhold men Solbergs gode keeper Dogan redder greit. Kampbilde er fortsatt likt, da vi etter 19 minutter får kampens første store sjanse. På en kontring kjemper Bækken seg fri på vår høyre side. Keeperen står ute, så målet er åpent. Men dessverre går avslutningen over. Det er som regel motsatt, men etter 20 minutter gjør Bækken et fantastisk forarbeid og spiller Bergane alene igjennom, dessverre og noe uforståelig når man ser på video vinkes det for offside. Bergane fullfører dessverre og skyter etter dommeren har blåst. Korrekt med veldig unødvendig kort. I det 27 minutt går HFK opp i ledelsen. Bækken jobber veldig bra i forkant og sentrer til Bergane som fra 20 meters hold klinker til et flott langskudd. Herlig scoring i hans kamp nummer 100 og 1-0. Etter scoringen begynner i å miste hode litt og det koker litt. Det gjør også at Solberg kommer mer inn i det og tar over. I det 29 minutt ruller vi flott opp på vår høyre side, Rullestad fosser oppover siden og legger flott inn til Bækken som på blank dessverre snubler i ballen og sjansen renner ut. I det 39 minutt kommer Solberg første sjanse og den er stor. Glimrende spill river opp hele forsvaret og Solberg spissen er ganske alene på 14 meter, hvor han på volley skyter hårfint utenfor krysset. I det 42 min utligner Solberg til 1-1. Ikke helt ufortjent, litt passivt forsvarsarbeid og Eliassen scorer alene med Stave. I det 44 minutt redder Stave en ny god mulighet for Solberg. Lagene gikk til pause med 1-1, noe som var greit nok. HFK best i starten, mens Solberg kom hardt de siste 15 min. I pausen ble enig om å skjerpe oss på det verbale, holde fokus, være strammere i organiseringen og jobbe tøffere i ramma.

I andre omgang kom HFK bra ut fra start. I det 49 minutt får Solberg et frispark i gunstig posisjon, men skuddet går i nettveggen fra en god Jørandli. I det 54 minutt finner Dokken Kleppo Bækken som drar av to mann. Men avslutningen går over. HFK er bedre i banespillet, men greier ikke å komme seg til de helt store sjansene. Istedenfor er det Solberg som kommer på en veldig god kontring. En god avslutning fra 16 meter redder Stave på en fantastisk måte og fortsatt 1-1. I det 83 minutt blir Rullestad fint slått igjennom på vår høyre side. Han tar med ballen forbi Solberg sin høyreback, mens han hopper i ryggen hans. Korrekt dømt, men veldig unødvendig straffe. Vi takker og bukker, Simen Renslo setter den i mål og 2-1. Det holdt seg ut kampen, som resten ble veldig uryddig. Alt i alt en fortjent seier etter en solid andre omgang.

Best på HFK og vinner av fra Fjellkjeden.no gavekort på 300 kr ble da tildelt Tobias Grangård. Han leverte en veldig solid kamp. Bergane fortsetter å score, veldig viktig jobb han gjør for oss. Han spilte en stor kamp nummer 100 for HFK i dag.  Ellers må kaptein Renslo nevnes som tar ansvar på og utenfor banen i en kamp som kokte litt til tider. Fint å ha en rutinert kar som holder unggutta i øra.