Trives i Zakopane

Postet av Torbjørn Andersen den 21. Jan 2016

BSK Ledestjerne, Joachim Hauer, fikk ikke hoppe under VM i skiflyging. Nå er det nye sjanser i polske Zakopane.

Av Torbjørn Andersen (tekst og foto)

- Jeg har hoppet der en god del ganger tidligere og kjenner bakken godt. Jeg trives bra. Det pleier å være mye folk der og det kan bli moro, sier Joachim Hauer.


17. plass sammenlagt
Han gleder seg til å hoppe i ny World Cup-konkurranse.

- Det blir spennende det. Jeg håper at jeg fortsetter på nivået jeg har holdt tidligere i vinter, sier Hauer.

Han har vært fast inventar i de siste uttakene i verdenscupen.

- Jeg har vært stabil og jevn i perioden, sier Hauer.

BSK-hopperen ligger på en 17. plass i verdenscupen sammenlagt denne sesongen med 166 poeng. Hauer er med den plasseringen bedre enn solide hoppnavn som Kamil Stoch, Jakub Janda og Gregor Schlierenzauer.

Leder verdenscupen gjør suverene Peter Prevc med sine 1024 poeng. Tyske Severin Freund er nummer to med sine 779 poeng. Tredjemann i sammendraget er Kenneth Gangnes med sine 675 poeng.


Travle uker
- Kan det komme et toppresultat fra deg i Polen?

- Jeg kan ikke forvente et toppresultat. Innstillingen er å gjøre det best mulig. Jeg er fornøyd om jeg hopper jevnt og stabilt. Kommer jeg hjem med en topp 15-20 plassering vil jeg være fornøyd, sier Hauer.

Han drar rett fra Zakopane til NM i stor bakke i Lysgårdsbakken på Lillehammer tirsdag 26. januar.

- Jeg kommer hjem fra Zakopane mandag og drar rett videre, så blir det kanskje konkurranser også neste helg. Det er tett program for tiden og ting skjer slag i slag, sier Joachim Hauer.


Disse er klare for Zakopane:
Daniel-André Tande Kongsberg IF
Kenneth Gangnes, IL Kolbukameratene
Anders Fannemel, Hornindal IL
Johann André Forfang, Tromsø SK
Joachim Hauer, Bækkelagets SK
Andreas Stjernen, Sprova IL


Sjekk: Her kan du følge konkurransene i Zakopane (FIS)
Sjekk: Verdenscupen sammenlagt (FIS)
Sjekk: Alt om NM (Norges Skiforbund)
Les mer: - Nå starter et nytt eventyr


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.