Skaper matglede på IFO-en
Postet av Torbjørn Andersen den 3. Nov 2015
Camilla og Trude fra «Barn til Bords» leverer varm lunsj til de som går på BSK-IFO.
Av Torbjørn Andersen (tekst og foto)
- Camilla startet «Barn til Bords» for ti år tilbake. Målet og ønsket vårt er å skape «livslang matglede» hos barn. Vi brenner for at barn skal lære å spise alle typer mat. Dvs. mat som er både god og næringsrik, sier Trude.
Leverer til flere
Barn til Bords AS serverer varm lunsj til barnehager og skoler. Firmaet lager rettene fra bunnen av. Barna får en god start ved å lære sunne matvaner og spise alle typer mat.
- Det er primært barnehager og skoler vi leverer til men vi har også noen idrettslag. Det er greit at barn som går på IFO ikke må smøre en ekstra matpakke, men får ordentlig næring, sier damene.
Nettopp innholdet i maten er viktig for at barna på BSK-IFO spiser godt.
- Både læringsmessig og konsentrasjonsmessig merker man stor forskjell når man spiser næringsrik mat. Selskapets filosofi er å utvikle barnas smakssanser og gi barna sunne vaner i barndommen. Barna skal like mange ulike smaker, farger og ingredienser, sier de to spreke damene.
Det å like mat
De forteller at det å like mat er en prosess, noe som skal læres.
- Mennesker er ikke født med en smak. Det må utvikles er det ikke hva du pleier å si, sier Trude og ser på Camilla.
- Jo. Det er det. Det er ikke sikkert man liker maten første eller andre gang, sier Camilla.
Trude fortsetter:
- Du må tørre å stå litt i det. Det kan ta tid å like en rett og det er ikke sikkert du begynner å like det før etter fem-seks ganger, sier Trude.
- Sosialt å spise sammen
De to damene lager alt maten fra bunnen av med ferske råvarer av høy kvalitet. Grønnsaker blir kjøpt inn daglig for å sikre at kvaliteten er god. Etter at maten er ferdig tilberedt, blir det foretatt streng kvalitetskontroll på lukt, smak og farge. Deretter blir varm lunsj kjørt ut rykende fersk til forventningsfulle barn i barnehager og skoler.
- Når det eksempelvis serveres tomatsuppe, så er det ordentlig suppe. Det er ikke bare en pose som blir varmet opp, sier Camilla.
De legger vekt på at det å spise også er veldig viktig sosialt.
- Det er viktig for det sosiale å spise godt sammen. Du må ta deg tid til å kose deg med maten, sier Trude.
Sjekk: Barn til bords (nettside)
Les mer: Storkoser seg på akademi
Les mer: 50 plasser igjen
Kommentarer
Logg inn for å skrive en kommentar.