Flisbyen B - Dalen 3-0 (1-0)

Postet av Cato Østrem Solstad den 15. Mai 2019

Vi møtte Dalen i Obos-cup i vinter. Da var det også virkelig vinter. Et snølag som dekka banen og gjorde det umulig å se oppmerkinga, samtidig som det fortsatte å lave ned. Vi har i det hele tatt spilt i mye utfordrende og røft vær i år. Det opplevdes nesten overraskende, men veldig gledelig med sol og blå himmel.  Den siste opplevelsen vi hadde fra en fotballbane var tapet mot Lørenskog 3. Da gikk vi av banen våte, kalde og mørbanka. Selv om vi skulle ha rista av oss den opplvelsen nå, gjorde det ingenting at våren viste seg fra sin beste siden, full av varme og optimisme.

Nydelige spilleforhold til vår fremskutte "16. mai kamp" mot Dalen

Der jeg etterlyste taktiske endringer etter forrige kamp tok jeg feil. Vi skulle gå ut som tidligere i år, med nøyaktig samme plan. Da med håp om at vi kunne justere oss innafor strategien, og således utføre den mye bedre. Det blei også noen endringer på laguttaket. Beistet ifra nord lagde furore på topp, da han kom innpå mot Lørenskog sist, og fikk fornya tillit der. Kjellemo var tilbake etter skadeproblemer og dannet spisspar med Øyvind. Joakim blei trukket ned på midten, sammen med Alex A som var tilbake. Det samme var Marco, som tok sin vante plass på vingen, mens Tom fikk ny rolle for oss som back.

Vi starta kampen dårlig da Joakim tapte en 50/50 duell. Dette medførte at vi måtte spille med sola i øynene i første omgang (den gikk ned etter pause). VI håper at vår kaptein stpper opp i framtiden, da det begynner å murre litt i spillegruppa på grunn av hans manglende ferdigheter i myntkast. Av tidligere kapteiner er det vel kun Bjørnar som har en dårligere historikk, når det kommer til myntkast.

Dalen bekrefta tidlig i kampen våre mistanker om at det var et lag inspirert av Åkrene sin fotballfilosofi, "kick and run". I likhet med Åkrene, stilte Dalen et fysisk robust lag. Det blir tidlig mange dueller, og også en del stopp i spillet. For vår del har vi god kontroll i åpningen av kampen, men sliter med å komme til store sjanser. Pasninger opp på Øyvind og i bakrom blir ofte slått uten vinkel, og således blir det enklere for Dalen å forsvare seg. Vi blir også periodevis litt vel ivrige på å treffe denna lange mannen på topp.

Farligst imot er det når vi prøver tråkle oss igjennom på midten, og mister ball med masse medspillere foran ballen. Vi tømmer også midtbanen for mye når vi angriper, og gir Dalen litt billige kontringsmuligheter. Men kombinasjonen av solid forsvarsspill og hard jobbing fra midtbanen for å komme seg på rett side igjen, forhindrer Dalen i å skape noe som helst.

Utover i omgangen klarer vi å legge strørre press på Dalen. Vi bruker gjerne flere trekk, får tatt med kanter og backer, får å slå inn fra mye gunstigere posisjoner. Vi klarer også gjenvinne ballen inne på deres banehalvdel ved god førsteforsvarerjobb, samtidig som vi er i rommene hvor dårlige klareringer gjerne havner.

Så, like før pause, skulle vi få hull på byllen. Kjell Arne oppdaterte kampen live på vår twitter-konto: https://twitter.com/bflisbyen Her er hans gode beskrivelse av scoringen:

Nok en scoring fra kloss hold for Skarnes, hvor vi nok engang får igjen får at han orker å ta de løpa som gjør at han er på rett sted til rett tid når ballen først kommer.

De neste 6-7 minuttene var vi plutsleig veldig fornøyde, og veldig klare for pause. Dalen tok fullstendig over, og skapte deres største sjanse i kampen med et skudd utenfor fra 10 meter.

I pausen bestemte vi oss for at vi må opp igjen. Og selv om ønsket selvsagt var der, hadde vi noen dårlige andreomganger friskt i minne, som gjorde oss litt usikre på hva vi hadde i vente.

Ivan var stort sett fornøyd med førsteomgang.

Den usikkerheten skulle raskt forsvinne. Flisbyen var fast bestemt på å ta skjebnen i egne hender. Vi var bunnsolide i duellspillet. Jeg tror Joakim vant de ti første ustpillene fra deres keeper aleine. Når den lange kom, så var midtbanen første forsvarsledd. Fireren bak kontrollerte godt, spilte på det sikre, og hadde ikke nevneverdige utfordringer. Jeg tror Dalen har to gode langskudd i andre omgang, begge hvor vi roter bort ballen på vei fram. Selv om Martin ikke er den største keeperen av vekst, var han begge gangen fint oppunder tverla og fikk fista ballen over. Men, det skulle handle om Byen.

Den første store muligheten skulle Marco få, i det som kan ha vært raskeste kontringa i Byens historie. Martin plukker ballen ned fra det som nok var en corner. Han finner Hungnes i fullt firsprang inn i bakrommet på vår venstre side. Han fosser ned mot dørlinja og slår hardt og lavt inn foran mål. Der har Marco tatt et sugende løp inn i boks, og timinga er perfekt. Skuddet fra få meter kunne selvsagt vært plassert bedre, men at keeper i hele tatt kommer på den og får slått den over mål er smått utrolig.

Dette innleder en sjanse-bonanza. Hungnes brenner to store på kort tid. Chris smeller til på halv-volley, men over. Øyvind kommer nærmere, men suseren fra seksten meter smeller i krysstanga og ut. Smått utrolig at vi bare leder med ett mål. Etterhvert som omgangen skrider frem begynner kampen å åpne seg mer for begge lag også. Det er vel ingen hemmelighet at det mot slutten av kamper i 7. divisjon kan bli litt store avstander innad i laga. Så ledes kan det fort bli både Texas og Hawaii. Spesielt med kun en ettmåls-ledelse. På benken satt det imidlertid en storkjefta lyslugg, som hadde sett seg lei sjansesløseriet.

"Det siste jeg sa til benken var at Skarnes skal faan ikke være topscorer når denna kampen er ferdig, nå skal jeg ut å putte to.  Nå skal jeg vise deg hvordan du gjør det Marco!" - Dennis

Etter mindre enn ti minutter på banen:

Til tross for at vi må tåle et ego som skal slite med å få plass i LSK-hallen i ukene framover, var det utrolig deilig å få punktert kampen. Vi rotet det bort mot Åkrene (2-2), men ikke denne gangen. Målene var også vakre, hvor vi på første scoringen spiller oss fint ut av forsvaret, før vi løser opp med Stefan på høyre back. Dennis forteller resten:  "Fin ball fra Stefan i bakrom. Tjukkasen Dennis løper fra forsvaret dems, og jeg setter ballen kaldt og rolig til venstre. "

På overtidsscoringen er det et hærlig forarbeid av Tom, så drar av en mann på vei opp venstrekanten, før han slår inn. Dennis forteller igjen: "jeg forventa at Skarnes skulle ta ballen men han bomma. Da havna ballen hos meg. Jeg ble litt stressa fordi jeg trudde jeg hadde man i rygg, men jeg snudde meg og tuppa ballen til høyre for keeper og i mål." Han fortsetter også i typisk breial stil: "Å dermed er jeg toppscorer😉, den spilleren / spissen med minst spilletid, har flest mål 😉 ❤"

Vi feirer den ene scoringen til Dennis, og vissheten om tre poeng!

Det er innafor å være litt oppesen etter en slik prestasjon, hvor vi selvsagt gleder oss på Dennis sine vegne. Enda mer gledelig er det at vi framstår mye mer som et lag idag,  og tar en fullt fortjent seier. Siden vi sliter med å avgjøre, blir vi nødt til å jobbe hardt og holde konsentrasjonen oppe kampen igjennom. Med en fysisk krevende spillestil er det godt å ha god benk også, og foruten Dennis med sine to mål, er det godt å få inn spillere med friske bein utover i kampen, som fortsetter å gjøre den jobben som kreves.

Selv om vi fortsatt har mye vi kan gjøre bedre, og noen ganger er frustrerte på hverandre, så får vi fortsette å prate sammen for å finne bedre løsninger. Så skal vi ta med oss en "clean sheet",  samt det faktum at vi skaper en drøss med sjanser idag.

Også takk til dere som kom og så på, og heia oss fram. Det var moro å kunne vise oss fra en bedre side igjen, også ovenfor dere! Vi håper dere kommer tilbake 24.05, da vi tar imot Sand.