FLERE HAKK OPP FOR HFK TIL TROSS FOR TAP MOT ÅRDAL

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 24. Feb 2019

Årdal – HFK (1-0) 2-1

Ård:                    44 min 1-0 Anders Lereng(Nicolai Laberg) og 60 min. 2-0 Nicolai Laberg (Lereng)

HFK:                   88 min str Simen Andreas Renslo ( Sander Tyribakken)

Gule kort:          To til Årdal

Rødt kort:

Cornere:            (2-1) 3-2

Sjanser:             (2-4) 4-7

Tilskuere:          20

Dommer:           Svein Olav Fossholt i spissen for en dommerkvartett. Gikk glipp av noen gode fordeler, samt at ballen på andre målet nok var ute. Men ok i en lettdømt kamp. dommertrio fra Oslo.

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave(Joakim Skaret 45 min), (HB) Vebjørn Haug (ut siste 10 Daniel Ward inn igjen) (MS) Per Nyhus(Ut siste 10 minOle Cato Haugen inn igjen) og Tobias Grangård(VB) Daniel Ward (Håvard Gåsterud) (Def MB) Gaute Vedvik og Simen Renslo(kap) (Off MB). Johannes Kleppo Dokken (Ådne Kjøl 20 min), Vegard Vedvik (Sander Tyribakken 45 min) og Ole Cato Haugen (Magnus Jordet ut etter 6 min med skade, Ole inn igjen) (Spiss) Eirik Thorberg (Adrian Bredesen 45 min)

HFK er fortsatt noe redusert etter mye sykdom og skader så langt i vinter. Men stilte et noe mer solid lag enn mot Valdres sist. I tillegg var det tydelig at en del av spillet satt bedre, samt at vi kjente igjen «Hallingtrøkket». Årdal var et veldig flott lag å møte i denne fasen av oppkjøringen.

Mye som fungerte i dagens kamp, men vi har en jobb å gjøre for å få ballen i mål og det er jo viktig i fotball har jeg hørt 😉

Nå blir det en litt roligere uke, med påfølgende frihelg før vi reiser til Tyrkia. Der skal vi spille to kamper, noe som forhåpentligvis gjør oss klare til å ta imot DBK i senior NM 23 mars på Gol

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT

Det var en jevn start på kampen og Årdal kom til en halvsjanse etter 8 minutter på en corner. Vi er litt for dårlig til å følge løpa, blir for opptatt av ball. I det 13 minutt ruller Årdal fint opp og venstre kanten til Årdal kommer i god posisjon på bakre heldigvis gikk avslutningen til side av Stave i målet til HFK. I det 19 minutt drar Ole Cato Haugen virkelig opp tempoet, Haugen som er mer fit enn på lenge hadde en god kamp i Valdres i går. Han forserer forbi 3 spiller fra Årdal, før han spiller unggutten Vegard Vedvik alene igjennom. Han skyter dessverre på innsiden av stanga og ut. HFK spiller nå meget bra, Dokken Kleppo, Thorberg, Vedvik og Haugen kombinerer fint ved flere anledninger. Men ballen vil ikke i mål. Gaute Vedvik som sammen med Simen Renslo etter hvert fikk god kontroll på midten, hadde en god avslutning fra 18 meter som Årdal keeperen måtte ut i full strekk for å averge til corner. Corneren ble meget bra slått av Vegard, Per Nyhus er millimeter fra å utligne. Like etter er Dokken Kleppo nære å utligne. I det 36 minutt er det Thorberg og Vedvik som sender Haugen alene men skuddet gikk over. Det var derfor mot spillets gang at Årdal tok ledelsen. Venstrekanten til Årdal tar seg forbi tre hallinger før han fyrer av et godt skudd som Stave gjør en god redning på. Men returen setter Årdal spissen Anders Lereng i mål og 1-0 til Årdal. Det ble det siste som skjedde i første omgang. HFK er godt fornøyd med prestasjonene, men ikke med at vi ikke setter sjansene i første omgangen.

Andre omgang er Årdal noe mer på og tar styringen i kampen. Det tar litt tid før HFK får satt spillet igjen. I det 58 minuttet har Kleppo Dokken en god mulighet for utligning, men lyktes ikke. Like etter kommer Årdal på visit. De kommer seg helt ned og egentlig forbi dørlinja ☹ men mens HFK spillerne stopper opp og venter på fløyta fortsetter Årdal og setter ballen i mål 2-0 til Årdal. Å spille til dommeren blåser er en viktig huskeregel 😉 Lufta gikk litt ut av begge lag. Før et skudd av Gåsterud i tverrliggeren vekket HFK igjen. Vegard som var involvert i veldig mye av det offensive spillet til HFK i gårsdagens kamp var svært nære ved et par anledninger. Men målene uteble, helt til Sander Tyribakken blir dratt ned i boksen. Straffe til HFK som Renslo setter sikkert i mål og 2-1. Til tross for et kraftig press på slutten lyktes ikke HFK, dermed ble det nok et tap i oppkjøringen.

Men dette var en kamp som gjør at vi ser langt lysere på situasjonen enn vi gjorde for noen uker siden. Vi fikk flere tydelige offensive bevegelser både fra back og kanter. Det var mer driv og trøkk i laget. Vi fremsto også mye bedre organisert defensivt og slapp nesten ikke til Årdal i det hele tatt. Stopperen Grangård og Nyhus fungerte langt bedre enn tidligere i år, så det ser lovende ut. Renslo og Gaute Vedvik tok god kontroll på midten. Med et ekstra pluss til Vedvik, som ved flere anledninger viste prov på glimrende teknikk. Det er også gøy å se en spiller som Daniel Ward har tatt store steg det siste trekvart året. Endelig får han uttelling for mye god trening. Ellers var som tidligere nevnt ungutten Vegard Vedvik meget god, han dominerte til tider det offensive spillet, men manglet dessverre litt foran målet for å virkelig være 100 % fornøyd. En annen 2003 modell, Sander Tyribakken viste også tidvis hva han er god for. Måten han stormet inn i feltet når han fikk straffe er herlig å se. Disse to unggutten blir det spennende å være med å utvikle videre.

Når vi får tilbake de som er ute med skader, sykdom, samt de i militæret/skole skal vi være kapable til utfordre de fleste lagene i årets 4 div, som ser sterkere ut enn på lenge. Det er gøy å se at vi får frem et konkurransedyktig lag til tross for enorme utskiftninger siden sommeren 2018.

Takk til Ivan Øy treneren til Årdal som fikk dratt fingeren til Magnus Jorde på plass 😉