NY SEIER OG MYE BRA MOT SOLBERG

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 17. Apr 2018

HFK – Solberg (2-1) 5-4

HFK:                               2 min 1-0 Jørgen Hesla Berget (Steffen Haugstad), 10 min 2-0 Fredrik Røkkum (Lasse Solem Moen frispark), 46 min 3-1 Røkkum(Ahmed Ahmed kast), 65 min 4-1 Steffen Haugstad (Mikkel Storeskar) og 72 min 5-1 Hesla Berget (Røkkum)

Solb:                              19 min 2-1 Blal Shahpasania, 77 min 5-2 Zia, 88 min Marius Jørandli og 90 min 5-4 Blal

Tilskuere:                    53

Dommer:                      Hans Egil Drolsum Vikersund, Ad 1 Nils Gunnar Bjerke Modum og Kasper Lillevik (Ådal). Følte en del avgjørelser gikk i vår disfavør, blant annet et veldig strengt idømt gult kort på Bergane. Kunne fått en straffe. Ingen matchavgjørende avgjørelser. Så alt i alt ok.

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Mikkel Storeskar (Johannes Kleppo Dokken 12 min)(MS) Per Nyhus og Fredrik Røkkum (VB) Olav Myksvoll (Def MB) Simen Renslo (kap) og Lasse Moen (Adrian Bredesen 15 min) (Off MB). Ahmed Ahmed(Magnus Bækken 30 min), Jonas Bergane(Anders Golberg 12 min) og Steffen Haugstad (Torleif Rullestad 25 min)(Spiss) Jørgen Hesla Berget Reserver: Torje Slåtto, sparte seg til B kampen.

HFK spilte tidvis veldig bra, men burde scoret flere og ikke rotet det til på slutten. Men alt annet enn 3 poeng her hadde vært blodig urettferdig.

Neste kamp, er en tøff kamp borte mot Kongsberg på fredag. Den utfordringen er vi klar for og vi går selvfølgelig for tre poeng 😉

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT  ETTER VIDEOGJENNOMGANG

HFK stormet i angrep tok tak i kampen fra start og det var ingen tvil om hvem som var det styrende laget. Første sjanse etter 1 minutt, godt innlegg av Ahmed Ahmed til Bergane, god avslutning på hode, men keeperen gjør en fin redning. Like etter tar HFK ledelsen ved Jørgen Berget Hesla etter pasning fra Steffen Haugstad. Noen få minutter etter er Berget på hugget igjen, han dribler av 2-3 mann og skyter, dessverre gjør keeperen en god redning. Returen fanger Haugstad opp og i det han prøver å vippe den over forsvarere så stopper han den med handa uten at vi får straffe. Selv om vi ser det greit på video, er den sikkert vanskelig å fange opp for trioen. I det 8 minutt er det igjen Haugstad som kjemper igjennom en ball til Berget. Alene med keeper vinner keeperen duellen og får avverget til corner. Som blir resultatløs. I det 10 minutt øker HFK til 2-0 på et flott slått frispark av Lasse Solem Moen, Fredrik Røkkum header flott i mål. I det 14 minutt kommer Solbergs Marius Jørandli på en god skuddmulighet fra 25 meter som stryker tverrliggeren og over. Første muligheten til Solberg. Like etter er Solberg farlig frempå igjen, en godt innlegg finner Solberg spissen som heldigvis ikke får trøkk på avslutningen sin, så stave avverger greit. I det 17 minutt får HFK frispark fra 23 meter, Moen curler den fint over muren, men dessverre for HFK i stanga. Returen bommer Berget på, men det avvinkes også for offside. Etter 18 min er det Berget som setter opp Bergane, men Bergane velger å legge inn fra meget god skuddposisjon. I det 21 minutt reduserer Solberg til 2-1, flott lagt opp av Jørandli til Blal som scorer sikkert fra 16 meter. Litt tafatt forsvarsspill og vi slipper Solberg unødig inn i kampen. Etter scoringen faller HFK litt og Solberg komme rinn i kampen. HFK skaper ikke noe særlig før et frispark i det 28 minutt fra Moen som finner Haugstad på bakre, et flott volleyskudd fra kort hold treffer keeperen så til corner. Bra gjort, fortjente mål der Haugstad!! I det 31 minutt er det Storeskar som finner Haugstad, men den gode headingen stryker like over tverrliggeren.

Etter det skjer det lite og lagene går til pause på en litt snau 2-1 ledelse til HFK.

I andre omgang kommer HFK på ny ut i full fart. Etter et minutt øker HFK til 3-1, et flott legg fra Ahmed som finner Røkkum på bakre. Han header den flott i mål. I det 51 minutt setter Moen en corner rett i stolpen. Moen viser ved flere tilfeller sin gode pasning og dødballfot. Han har vært en fin forsterkning så langt i 2018. I det 54 min kommer Solberg til en god sjanse etter at Stave har lekt litt Maradona som keeper 😉 , det endte opp med et frispark som de skaper en stor mulighet på. Like etter på en corner skyter de i stolpen, så nå er Solberg nærme redusering. I det 58 min er HFK ufattelig nærme å øke til 4-1, etter et kast og litt frem og tilbake. Header Berget i tverrliggeren, før Storeskar dundrer returen i kryss stanga fra kort hold. I det kommer den fortjente scoringen. Storeskar vinner ballen i forsvar, spiller til Stave som finner Moen. Moen sentrer til Storeskar igjen, som sender Haugstad igjennom, med vanvittig fart drar han seg forbi keeper og dundrer ballen i mål fra 14 meter via kryss stolpen 4-1. Kampen virker avgjort og i hvert fall rett etter, da Berget øker til 5-1. Etter tidenes dribleshow av Røkkum (hans dribleshow riktignok 😉 )før han slår igjennom Berget som scorer sikkert alene med keeper. Rett etter ruller vi opp på vår høyre side og legget fra Storeskar finner Haugstad foran mål som avslutter bra, men dessverre blokkerer en Solberg forsvarer avslutningen. Rett etter ruller Solberg opp et kjempeangrep, hårfint offside, som AD Bjerke slipper korrekt gjennom setter opp Blal alene igjennom, men avslutningen går like utenfor. I det 77 minutt reduserer Solberg til 2-5 ved Sia etter et kjempeangrep og ditto tamt defensivt arbeid. Etter dette tok Solberg over noe av banespillet uten å komme til farlige sjanser før det 88 min når Jørandli drar seg igjennom hele HFK forsvaret og alene mot Stave setter han ballen sikkert i mål. Etter den scoringen sprer det seg litt usikkerhet i laget og det blir ikke noe mindre når de reduserer til 4-5 i det 90 minutt. Men heldigvis kommer det ikke flere sjanser og kampen ender 5-4 til HFK, til tross for en liten kollaps på slutten vinner HFK veldig fortjent.

Fredrik Røkkum ble fortjent kåret til dagens Halling, to mål og en flott assist er ikke dårlig for en stopper. MEN siste 10 var vel ikke helt bra ☹ Steffen Haugstad var også meget god og var involvert i flere mål og sjanser. Berget viser også at han er en viktig mann for HFK med to mål og assist.