Postet av Jan-Eirik Thorberg den 1. Feb 2018

LITT TREG PÅ DENNE, MÅTTE SE OVER PÅ VIDEO FØRST 😉

Stabæk – HFK (2-2) 5-2

Sta:                    4, 36, 55, 73 og 86

HFK:                   6 min 1-1 Birk Bjerkreim (Jonas Bergane) 30 min 1-2 Birk (Markus Thorberg)

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave, (HB) Mikkel Storeskar (MS) Per Nyhus og Fredrik Røkkum (VB) Olav Myksvoll (Def MB) Markus Thorberg(kap) og Adrian Bredesen (Off MB). Steffen Haugstad, Jonas Bergane og Simen Renslo (Spiss) Birk Bjekreim Reserver: Ahmed og Jordet i pausen. Gaute Vedvik, Sigurd Gåsterud, Torje Slåtto, Lasse Moen og Bendik Øen etter 60 min.

Et steg i riktig retning, men fortsatt for svake i begge bokser. Hadde dette vært en tellende kamp hadde vi vært ekstremt skuffet over uttellingen. Vi var best i store deler av kampen og leverte tidvis mange gode prestasjoner. MEN jeg er sånn skrudd at det til syvende sist var en fortjent Stabæk seier, siden de var best der det er viktigst!!

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT

HFK kom bra ut og satte Stabæk under press, men det var allikevel Stabæk som tok en tidlig ledelse. Etter en corner var vi litt dårlig organisert og de trer en ball inn i bakrommet på vår venstre side. Innlegget er bra, men vi er ikke gode til å ta ut i boksen. Så Stabækspilleren fikk fritt spillerom fra kort hold og 0-1 etter 3 min. Etter scoringen føler vi at vi tar grep, men det er først og fremst etter dødballer vi virkelig setter dem under press. Det skjer blant annet ved utligningen. Et frispark fra Simen Renslo finner Jonas Bergane som legger til rette for Birk Stian Bjerkreim kan sette ballen i mål fra kort hold og 1-1. Etter 23 minutter kommer HFK til en ny sjanse etter dødball. Denne gangen et kast, etter litt klabb og babb blir avslutningen fra god posisjon til Steffen Haugstad blokket ut til corner som igjen førte til litt kaos i Stabæk forsvaret. Men ikke scoring. I det 27 minutt går HFK opp i 2-1 etter corner, ballen ender opp hos Renslo som slår rett inn til Thorberg. Han header, men keeperen til Stabæk redder. Returen tupper Bjerkreim i mål og 2-1 til HFK. Like etter har Renslo en god mulighet til å øke til 3-1, men skyter over. Det samme hadde nok også Bergane rett etterpå. Men istedenfor  at vi utnytter sjansene våre, så er det Stabæk som utligner til 2-2 etter 31 minutter. Litt passivt igjen og selv om målet var fint lar vi ham vippe ballen opp og brasse den i mål innenfor vår 5 meter. Det skal ikke skje, med 2-3 HFK spillere rundt ham. I det 36 minutt er Røkkum nærme på corner. Det holder seg til pause, et resultat som Stabæk nok var mest fornøyd med.

Andre omgangen er nok noe jevnere. Stabæk tar ledelsen etter 56 minutter, etter en 5 meter hvor vi taper et par dueller på midten. Før stopperne kommuniserer for dårlig og slipper Stabæk spissen igjennom. En fin avslutning og 3-2 til Stabæk. Like etter spiller Thorberg Haugstad igjennom med keeper, men avslutningen går rett på. Vi gjør mye bra i kampen, men sliter med mellomrommet vårt og def struktur i ramma. I det 70 min ender en corner på bakre, skuddet fra Thorberg går i ryggen på en Stabæk forsvarer på streken. I det 75 minutt øker Stabæk til 4-2, mangler press i MB leddet og Stabæk spissen får litt for lett spill med HFK stopperen og keeperen som åpnet for mye av målet. I det 82 minutt er det Bendik Øen som har tatt mange steg på et år og aspirerer sterkt til spill på a laget i 2018 sesongen. Han kjemper ballen igjennom til Lasse Moen, som er litt for ivrig og skyter for tidlig. Skuddet fra 15 meter går rett på keeper. Like etter scorer Stabæk 5-2 målet og kampens siste. Selv om HFK har noen gedigne sjanser på slutten, men redning på streken og ballen i stolpen ender kampen med 5-2 seier til Stabæk.

HFK gjør mye bra i kampen og et steg i riktig retning. I tillegg er det mangesom får testet seg mot unge gode referanse punkter på Stabæk laget.

Stabæk vinner fortjent, er klart best i begge bokser.

Takk til Garborg og Stabæk som legger forholdene til rette for oss i en periode på året vi sliter med å få bra treningsforhold i dalen.