HFK TOK MED SEG TRE VIKTIGE POENG FRA DRAMMEN

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 17. Okt 2017

Godset 3 - HFK (0-2) 1-3

God 3:      1-2 89 min Edma Nayab straffe

HFK:         0-1 4 min Jørgen Hesla Berget (Alfred Scriven), 0-2 25 min Scriven (etter corner, stuss Linus Hedlund) og 90 min 1-3 Scriven (frispark Renslo felt)

Tilskuere: 75

Dommer: Espen Samulsen (Vestfossen IF), AD 1: Mari Hellum Bjørnstad (Åssiden IF) og AD 2 Enes Erkøk (Skiold). Dømte bra i en lettdømt kamp. Med en par situasjoner som de løste på en god måte, selv om begge helt sikkert kan diskuteres. Straffesituasjon med Magnus og det røde kortet til Godset.

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Jarle Stanes (HB) Ahmed Ahmed (MS) Fredrik Røkkum og Linus Hedlund(VB) Olav Myksvoll Def MB) Mohammad Al Kabra og Abdikafi Ahmed(Magnus Bækken 26 min) (Off MB). (HK) Steffen Haugstad(Birk Stian Bjerkreim 20 min) , Alfred Scriven og Simen Renslo (kap) (Adrian Lugo Bredesen 3 min)(Spiss) Jørgen Hesla Berget Res: Bendik Øen, Jonas Rodegård og Stian Bråten.

HFK vant en grei og fortjent borteseier mot Godset 3. Godset stilte et betydelig svakere lag enn sist, men fortsatt et lag med mange gode ballspillere. Vi er uansett fornøyd med å ta vår første seier mot Godset 3 borte noensinne, på ei flott og deilig matte.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT Videogjennomgang.

HFK gikk hardt ut og straffet Godset nesten umiddelbart, en høy gjenvinning og kjapt og direkte fremoverrettet pasningsspill førte til 1-0. Scriven vant ballen og var også han som fikk igjen ballen så han fikk servert Jørgen Hesla Berget på fremre. HFK fortsetter å trøkke på og stresser Godset til å gjøre mange feil. Selv om HFK styrte det meste av spillet uteble sjansene og Godset virket farlige på kontringene. 2-0 kommer etter en corner. Simen Renslo slår en god corner som Linus Hedlund stusser videre til Alfred Scriven som header i mål. HFK slipper seg litt nedpå etter 2-0 målet og Godset kommer mer mer. Vi gjør også en del naive feil som kunne straffet oss hardt. Noe som nesten skjer etter 29 minutter, vi mister ballen for lett på midten og Godset kontrer raskt. Trer igjennom på venstre side inne i 16 meteren, men avslutningen går heldigvis like utenfor. Godset kommer like etter på et ok skuddforsøk, men Stanes i HFK målet hadde god kontroll. Etter godt press kommer det en ny god mulighet. Moa drar seg ned mot dørlinjen innenfor 16 meteren og slår til Hesla Berget som fra kort hold kan pirke den i mål, men dessverre for HFK blir skuddet blokket ut til corner. Etter en litt surrete periode, men mange balltap kommer Godset på et godt langskudd, som Stanes gir til corner. Noen minutter etter er Godset på farten igjen, men skuddet går via en HFK spiller til corner. Rett før pause får Alfred Scriven gult etter å ha spilt avsluttet selv om det ble blåst offside. Vanskelig for dommerne, men det kan tyde på at han var onside, føler også at man kunne vært litt mer konsekvent. Når det er snakk om 3 situasjoner for Godset hvor de ikke får gult. Lagene gikk til pause med 2-0 til HFK, fortjent med ledelse. Men Godset kom godt med etter hvert.

I andre omgang kommer HFK til en ok mulighet ved Scriven allerede etter 2 minutter. Men avslutningen ble for svak. Godset kommer seg til 2 cornere som blir resultatløse. I det 15 minutt er Godset noe nærmere etter en corner, men headingen går utenfor. På en corner til HFK minuttet etter er Scriven enda nærmere scoring. Det skjer lite foran målene. Godset har et ok frispark som blir corner, før HFK og Magnus Bækken slår nesten en corner rett i mål. Men den treffer dessverre tverrliggeren. I det 31 minutt kommer omgangens virkelig første store sjanse, på en kontring ruller Godset fint opp og serverer en Godset spiller ballen på 14 meter, skuddet er bra. Men Stanes varter opp med en fin beinparade. Men i det 42 minutt får Godset 3 reduseringen sin og det er fortjent nok. MEN taktisk kortslutning av HFK er det ingen tvil om. At vi tømmer oss så grenseløst på 2-0 like før slutt mot et godt lag det kan vi ikke tilgi. På vårt kast kontrer de hele veien og Godset spilleren blir lagt i bakken inne i 16 meteren av Bækken. Bækken unngår det røde kortet på regelendringen, men straffe og gult blir det. Det er også helt i grenseland i forhold til rødt, er intensjonen til Bækken å takle ball eller feller han bevist. Vanskelig å bedømme 100 % ut i fra videoen. Uansett en flott straffe av Godset spiller Emad Nayab og 1-2. Men det forventet stormløpet kom ikke og HFK gikk istedenfor opp i 3-1 på et frispark, hvor den ellers god Godset keeperen var uheldig og rotet ballen i mål. Rett før slutt blir en ellers fairspillende kamp litt ødelagt, når Godset spiller Adrian Rogulje som hadde den flott scoringen på Gol takler en uforberedt Myksvoll knallhardt bakfra med albuen i nakken. Direkte rødt kort.

HFK tok en grei seier på en middels dag. Et mål for mye kanskje, men fortjent nok. Det betyr at vi fortsatt henger med i kampen om opprykk.

Dagens Halling var Mohammad Al Kabra. Men Jarle Stanes og stopperparet Røkkum og Hedlund kom veldig bra i fra det.