Modum: 10 min 1-0, 52 min 2-0, 65 min 3-0 og 78 4-0

Mod:        17 min Aleksander Aas, 24 min ??? 45 min Sindre Horgen, 85 min ????

HFK:          6 min Moahammad Al Kabra

Rødt kort:

Mod:        Ingen

HFK:          24 min – Steffen Haugstad (håndgemeng og slag) og 47 min Alfred Scriven (forstyrre et frispark og en takling)

Cornere: (0-2) 2-3

Sjanser:   (2-1) 2-8

Tilskuere: 110

Dommer: Telmen Undrakh (Skrim IL), AD 1. Adem Satici (SIF) og AD 2: Hans Egil Drolsum (Vikersund IF). Tett og vanskelig oppgjør. Men vanskelig å følge linjen og vi følte oss selvfølgelig hardt straffet i sentrale situasjoner i kampen.

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Jarle Stanes (HB) Olav Myksvoll (MS) Fredrik Røkkum og Mikkel Storeskar (kap)(VB) Linus Hedlund Def MB) Mohammad Al Kabra og Abdikafi Ahmed (Off MB). (HK) Steffen Haugstad, Alfred Scriven og Ahmed Ahmed (Spiss) Birk Stian Bjerkreim. Reserver: Simen Renslo 40 min, Bendik Øen 25 min, Magnus M Bækken 30 min, Per Nyhus 38 min, Jonas Rodegård 25 min, Adrian Lugo 25 min. Ikke benyttet: Stian Bråten

Vi var forberedt på en tøff og vanskelig kamp mot det store formlaget i avdelingen og det fikk vi. Selv om vi var både, skade og sykdomsutsatt, i tillegg til at Jørgen Hesla Berget var på skoletur følte vi at vi stilte et slagkraftig lag som kunne matche Modum. Det gjorde vi vel også, men klart det ble tungt med to mann mindre i en hel omgang. Det er greit nok å tape for et godt lag på bortebane, men det som er kjedelig er at vi drar med oss karantene på tre sentrale spillere inn i høstens kamper, deriblant det desiderte toppoppgjøret mot Åssiden til helga.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT.

Det var tempo og trøkk i starten og en del harde taklinger og dueller. Første sjanse kom på frispark ved Alfred Scriven, men skuddet gikk like utenfor Stenseth i Modum målet. Like etter kommer Modum på en kontring, men skuddet går over fra 20 meters hold. I det 10 minutt har vi frispark fra kanten og etter en del dueller havner ballen ute hos Abdikafi Ahmed på 25 meter. Han blir holdt kraftig, men får ikke frispark så tar han litt igjen og får frispark imot. Det tar Modum raskt og banker inn i bakrommet. Her bryter den raske kanten igjennom og kommer helt ned til dørlinjen før han slår 45 til en Modum spiller som scorer fra kort hold bak en sjanseløs Stanes i HFK målet. Her er marginene små. Istedenfor frispark til oss i god posisjon for oss, blir det kontra og 0-1. Slik er fotballen nådeløs. Kampen er fortsatt jevn og tøff, men Modum har et lite tak på det. Modum kommer på en god sjanse etter 23 minutter. Så i det 24 minutt skjer det en situasjon som er vanskelig å se fra vår posisjon. Men ifølge nøytral tilskuer med god oversikt. Ble det håndgemeng og dytting/slag med vår Steffen Haugstad og en Modum spiller. Her burde nok dommeren enten sendt begge av eller gitt begge gult kort. Det påvirker kampen, men kanskje ikke helt sånn Modum håpte. HFK tok de siste 15 minuttene tak i kampen og styrer, dog uten å skape de store sjansene. Men Modum virker alltid farlig på kontra. Det ender med 1-0 ledelse til Modum til pause, ikke helt ufortjent.

I 2 omgang er vi klare til å kjøre på. Men allerede etter 1 minutt får vi vårt andre røde kort. Alfred Scriven kommer for seint i en takling på feilvendt spiller midt på banen og får gult kort. Siden han hadde gult fra før etter å ha forstyrret på et frispark, ble det rødt kort og HFK redusert til 9 mann!! Litt urutinert av Scriven, MEN også en knallhard avgjørelse. Dette i tillegg til at spillere på Modum hadde sluppet unna kort i lignende situasjoner gjorde det vanskelig for benken til HFK å akseptere. Det ble litt temperatur både der og mellom benkene (men vel forlikte etter kampen igjen 😉 ). Nå var kampen kjørt for HFK og spesielt når Modum økte til 2-0 like etter. Nå slappet nok Modum av litt på gassen, så at vi selv med 9 mann og 3 guttespillere på banen greide å ta tak i ballen. Vi hadde mange gode kombinasjoner, men manglet litt trøkk for å bryte igjennom. Det ble med noen skudd og gjennombrudd på lynkjappe Per Nyhus uten at vi greide å overliste Modum keeperen. Modum fikk også en del gunstige brudd og gode sjanser. Men en virkelig god Stanes i HFK målet vartet opp med noen megaredninger. Modum økte på med både 3 og 4-0 før dommeren blåste av kampen.

Vi har et ungt og urutinert lag, og dette var en kamp det kom tydelig til synet. Men til tross for at det kokte over i sentrale situasjoner og at vi måtte fullføre store deler av kampen med 9 mann. Viste vi at vi jobber knallhardt og er gode med ball. Vi følte vi gav Modum litt kamp om poengene. Det var også gøy å se ungguttene, deriblant Per Nyhus som på topp med sitt trøkk og fart satte Modum forsvaret på prøve flere ganger. Men det var vel kanskje Magnus M Bækken som gjorde seg mest bemerket med sin balanse, nærteknikk og pasninger. Selv om han blir litt veik i en del dueller viser han prov på store ting som vil komme. Det er herlig å se den uredde spillestilen og at han som 16 åring går ut og tar tak i kampen mot et topplag, mot dobbelt så store spillere i en kamp vi er to færre. Dette kombinert med dedikert og seriøst treningsarbeid i trygge og gode omgivelser, kan løfte Magnus til toppen av norsk fotball. Hvis han i tillegg har litt flaks da 😉

Dagens Halling ble vår eldste startutespiller Fredrik Røkkum (22 år), som viste solid spill og gode lederegenskaper i en særs vanskelig kamp slik det utviklet seg. Keeper Jarle Stanes må også nevnes, målene ble vanskelig, men han hadde flere kvalifiserte redninger (3 klasseredninger). Så nå får vi bruke helga til å syte og klage litt 😉, før vi starter på mandag med å forberede oss til å gi opprykksfavoritten Åssiden kamp om poengene på Hallingmo fredag kl. 2000. Vi satser på å få tilbake noen spillere tilbake etter sykdom, skader og skoletur til denne kampen. Så selv uten Scriven, Al Kabra og Haugstad tror vi skal greie å hive et eller annet lag på banen som kan gi dem match.  Vi elsker å være underdogs, så nå skal vi slå nedenfra og vi skal slå knallhardt tilbake. Vi skal jobbe hardt fremover for å henge med i toppen helt inn.

Vi ønsker Modum lykke til videre og hadde de ikke hatt den svake starten på sesongen så hadde de vært helt i toppen. MEN de kan heller ikke avskrives, de er bare 6 poeng bak, så my kan skje i en tett og spennende innspurt. Modum har også forholdsvis lett kampprogram igjen, så kanskje de kommer bakfra å ta hele greia 😉

Helt avslutningsvis vil jeg bare si at, selv om vi kan diskutere og være uenig med dommeren om en del situasjoner i kampen, så er det vi som setter oss i de situasjonene. Det er heller ikke lett for dommer som må ta avgjørelser basert på det han ser i tette og vanskelig situasjoner på en brøkdel av et sekund. Vi skal være glad at noen gidder å ta jobben 😉 Så må vi som lag heller lære av dette og sørge for at disse tingene ikke gjentar seg!!

Men hva hadde fotball vært uten temperatur og engasjement!!