STERK KAMP AV HFK MOT HBK 2

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 16. Aug 2017

HFK – HBK 2 (1-0) 5-1

HFK:          8 min 1-0 Alfred Scriven (Mohammad Al Kabra) 52 min Jørgen Hesla Berget (Scriven),  63 min 3-1 Hesla Berget (Scriven) 4-1 Scriven (Mikkel Storeskar) og 5-1 Adrian L Bredesen ( Kyrre Sataøen)

Tilskuere: 110, inkludert 3 ordførere. Gøy at de følger opp 😉

Dommer: Andre Bergstrøm (Drafn SBK) AD 1 Ole Martin Loeshagen (NUIL) og AD 2 Rolf Kristian Tangen (Ådal)

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Jarle Stanes (HB) Linus Hedlund(Fredrik Røkkum 25 min) (MS) Mikkel Storeskar (kap) og Anders Mastrup(VB) Olav Kvåle Myksvoll Def MB) Mohammad Al Kabra(Anders Golberg 7 min)  og Abdikafi Ahmed (Magnus M Bækken 15 min) (Off MB). Ahmed Ahmed, Alfred Scriven(Kyrre Sataøen 7 min) og Birk Stian Bjerkreim (Simen Andreas Renslo 45 min)(Spiss) Jørgen Hesla Berget Reserver: Torleif Rullestad (strekk på oppvarmingen ☹ ) og Eivind T Rullestad

HFK leverte en nesten perfekt kamp mot en god motstander, med et forholdsvis nykomponert lag. Selv om det er tidlig i prosessen gav det oss grunn til optimisme. Mye bra spill og gode kombinasjoner, ispedd en voldsom innsats og trøkk er ikke en dum mix 😊 Dette er det nok all grunn for vår nyutnevnte kaptein Mikkel Storeskar å være fornøyd.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT.  Etter videogjennomgang

HFK tok tidlig tak i kampen og vartet opp med mange fine kombinasjoner og godt spill. Trygt og godt pasningsspill, i tillegg til noen gode langpasninger og trøkk på dødballer. Etter 8 minutter gikk HFK opp i en fortjent ledelse på et kjempeskudd av den ettertraktede Alfred Scriven, han fanget opp en ball på 23 meter og kliner til knallhardt på direkten. Ballen fyker bak en sjanseløs HBK keeper og 1-0. HFK fortsetter å styre, spesielt ved Kafi og Moa på midten som har en finger borti det meste. Etter 17 minutter slår Storeskar en flott langpasning, Scriven vinner nær sagt som vanlig hodeduellen med en HBK stopper på 16 meteren, men headingen på en utrusende keeper blir ikke høy nok så han får avverget greit. I det 23 minutt vinner Scriven ballen på midten og drar av to mann, før han finner en umarkert Jørgen Hesla Berget på 16 meteren med en utsøkt pasning. Berget som var onside drar seg inn i feltet, men nøler litt alene med keeperen og i det han skyter blir han taklet litt av en forsvarer så skuddet går i tverrliggeren og over. HFK fortsetter å trøkke på, i det 26 minuttvinner vi ballen høyt oppe i banen og Birk drar seg inn i feltet, fra ca 14 meter skyter han, men skuddet går utenfor. Fikk ikke helt treff på en god mulighet. I det 29 minutt ruller HFK opp et flott angrep og Hesla Berget header like utenfor. Disse sjansene til tross og med ganske bra HFK trykk går lagene til pause på kun 1-0 ledelse til HFK.

2 omgang starter ganske likt, men at det er tydelig at HBK vil kjøre på litt tøffere. Men det er HFK som ruller opp omgangens første sjanse, Scriven som var massiv i denne kampen finner Simen Renslo som fyrer av et godt skudd fra 14 meter som keeperen får avverget til corner. I det 51 min er det Scriven som tar ballen fra en HBK spiller på midten og fører ballen oppover mot 16 meteren fører han fyrer av et godt skudd som HBK keeperen må strekke seg godt etter. Men det gikk bare et minutt til før HFK økte til 2-0, da etter et kast. Scriven stusser til Hesla Berget som fra kort hold tupper ballen i mål. Vi har nå god kontroll og kjører på, men skaper ingen store sjanser før HBK kommer på sin første visitt. De vinner ballen på sin banehalvdel og slår ballen ganske raskt inni bakrommet på Sæther som scorer på et fint skudd 2-1, ikke fortjent. Men viser at øyeblikks ukonsentrasjon kan straffen en hardt. Dette gav litt mer liv i kampen og HBK kommer med. Men heldigvis var det vi som det neste målet. 3-1 kom på veldig godt angrep, først litt triksing og mixing i egen sone med Moa og Myksvoll, før Ahmed og Scriven setter opp en flott vegg ved benkene. Da gikk det fort og Scriven fosser alene men skrått på mål. Heldigvis følger Berget på og på 5 meteren ca sentrer Scriven og Berget dundrer ballen i mål fra kort hold, 3-1. Det gav oss litt ro. Ekstra ro ble det da Røkkum(kom litt seint fra Oslo) kom inn og skapte mer balanse og trygghet i det som hadde vært en litt hektisk periode. I det 81 minutt ruller vi bra opp med Ahmed og Storeskar som slår en meget flott pasning inn til Berget, som header fra kort hold mot mål. Men en kjemperedning av keeperen avverger det som ville vært et fortjent hat trick av Berget. Corneren blir også farlig og ender tverrliggeren, men vi vinner igjen ballen ute på siden og Storeskar slår et fantastisk innlegg inn mot bakre og der går Scriven høyt, virkelig høyt og dunker ballen inn med hode fra 12 meters hold via stolpen og bak en sjanseløs HBK keeper 4-1. Like etter kommer Kyrre Sataøen inn etter å ha vært ute i hele 14 mnd med kyssesyken. Det var gøy og gledelig. Han kom inn med unggutten Adrian L Bredesen og ikke minst den notoriske målscoreren på b laget Anders Golberg. Det var det to førstnevnte som skulle sette det siste målet. Et press av HFK førte til at Sataøen vant ballen på rundt 25 meter, han forserer fremover og fra godt hold skyter han et skudd som har god retning, men blir blokkert. Den ballen fanger Bredesen opp og drar seg fint forbi en mann før han curler den i lengste og 5-1. Gøy 😉 Er han HFK sin yngste målscorer gjennom tidene?

Dette ble da en fortjent seier, mot et habilt HBK lag med vår tidligere spiller Lasse Moen på midten. Vi tror de kommer til å bite godt i fra seg i tidensom kommer og blir nok en joker i den tette opprykksstriden. Vi er i hvert fall glad for å være ferdig med dem og sitte igjen med 3 poeng. Det smakte gøtt 😉

Vanskelig å trekke frem folk på et så godt HFK lag. MEN det må nevnes at Alfred Scriven hadde en fantastisk kamp for HFK, hans beste så langt. I tillegg til to utrolig flotte scoringer, har han også to assist og det i tillegg til vanvittig god jobbing på midten. Ja mer kan man forvente av en ung gutt, som kun har spilt organisert fotball i 2 og ½ år.  😉 Det er i hvert fall ingen problem å skjønne at større klubber enn HFK vil ha ham, så vi får følge med om det blir noe utvikling de nærmeste dagene. Han ble da også kåret til «Dagens Halling». Det er også gøy at Hesla Berget scorer to mål og jobber steinhardt kampen igjennom. Han har tatt nivået nå og blir farlig god utover. Men det er fortsatt det dedikerte laginnsatsen som er vår fremste force, vi står på gjennom 2’45 minutter og det er en egenskap som har gitt oss mange poeng i år. Vi skal være godt fornøyd og er godt fornøyd, MEN ikke hvile. Nå skal vi stå på fremover og se hvor langt dette kan føre oss. Vi har tross alt mistet 4 sentrale spillere i første 11 og de nye og unge fremadstormende talentene våre vil nok sikkert variere i prestasjonene. Men vi skal gi alt for å henge med i toppen og førstkommende fredag kl. 1930 kommer det en litt kinkig utfordring i et Slemmestad lag borte som vi har slitt mot der i alle år som vi skal gi alt for å få med oss tre poeng hjem.