POENGDELING BORTE I TOPPOPPGJØRET MOT MIF 2

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 2. Jul 2017

MIF 2 - HFK (2-0) 3-3

MIF 2: 4 min 1-0 Cronje Aleksander Løkken Engh, 37 min str 2-0 Andreas Hellum og 53 min 3-1 Tobias W Karlsen.

HFK:52 min 2-1 Alfred Scriven(snapper), 77 min 3-2 Steffen Haugstad (Markus Thorberg) og 90 min 3-3 Markus Thorberg (Ahmed Ahmed)

Tilskuere: 150

Dommer: Hans Egil Drolsum (Vikersund IF), AD 1 Edvard Helgerud (Lier) og AD 2 Mohammad Shaker Shahab (Drafn). God kontroll i en litt vanskelig kamp. Men kunne lagt lista høyere?

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Jarle Stanes (HB) Linus Hedlund (Steffen Haugstad 45 min) (MS) Fredrik Røkkum (Mohammad Al Kabra 20 min) og Anders Mastrup(VB) Mikkel Storeskar Def MB) Markus Thorberg (kap) og August Fosse (Martin Haraldset 45 min) (Off MB). Simen Andreas Renslo, Abdikafi Ahmed (Birk Stian Bjerkreim 29 min) og Ahmed Ahmed (Spiss) Alfred Scriven

De to beste lagene i vår møttes i siste seriekamp før ferien på en litt trang gressbane. MIF hadde som i de senere kampene et godt lag på banen. Dog ikke så sterkt som mot Steinberg.

Vanskelig å få til det helt store spillet og kampen ble preget av mye langpasninger og duellspill.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT, NB!! ETTER VIDEOGJENNOMGANG.

Jevn start på kampen, men Mjøndalen scorer på sin første sjanse etter bare 4 minutter. På en kontring, hvor HFK spillerne tar en del dårlige valg kommer MIF spilleren i god posisjon og skyter et ok skudd. Stanes må gi retur og i en posisjon som ser ut som offside scorer MIF 1-0 (NB!! Ser det ikke klart nok på videoen, så vanskelig for Ad Helgerud 😉 ) Etter 9 minutter, kom MIF til en kjempemulighet men brenner over fra god posisjon. Her kunne det stått 2-0. Kampen bølger frem og tilbake uten de store sjansene. I det 22 minutt kommer Alfred Scriven til en god mulighet etter kast. Den stusses bakover, men MIF keeperen får slått til corner. I det 35 minutt, vender Thorberg fint inne i boksen og skyter. Men dessverre like utenfor. I det 39 minutt roter vi til i egen sone og det ender opp med et korrekt idømt straffespark, som Andreas Hellum setter kontant i mål. Etter det er MIF faktisk nærme til å øke til 3-0, men HFK slipper med skrekken. Så lagene går til pause med en fortjent 2-0 ledelse til Mjøndalen og hvis det resultatet hadde stått ville MIF gått til sommerferien med serieledelse.

Mjøndalen åpner med en del cornere i starten av 2 omgang. Men HFK kommer til første sjanse. Et langt kast fra Ahmed stusses av en MIF spiller i stanga. Der var vi nærme. Men like etter snapper Scriven et løst tilbakespill og tar ballen rett før keeperen. På mirakuløst vis greier han fra død vinkel å trikke skuddet i mål (Gjekstad hadde vært stolt) og 1-2. Knallbra jobbet av Scriven. Dessverre scorer MIF et par minutter etterpå og går opp i 3-1 ledelse etter en kort corner. I det 14 minutt får MIF kast høyt oppe og med en stuss setter de Stanes på prøve. MIF får mange cornere i 2 omgangen, men ingen flere store sjanser. Etter 23 minutter har vi et godt frispark av Storeskar, men Mastrup får ikke ballen i mål til tross for to muligheter fra kort hold. Etter 32 minutter, reduserer HFK til 2-3, starter ved at Scriven vender bort to mann på midten, slår en stikker til Thorberg som er litt for lang. Men MIF keeperen slår ballen i beina på Thorberg og den går videre til Steffen Haugstad som setter ballen i mål. Etter den så blir det mest kriging, det gjør alltid HFK bra. Som så ofte før i år scorer HFK på overtid. Et langt kast blir vunnet av MIF, Mastrup fighter nesten til seg ballen før Scriven får pirket den til Ahmed, som slår en perfekt crosser til Thorberg som umarkert på bakre header ballen i mål og 3-3. Dette var for øvrig Ahmed sitt åttende målgivende i år. Dette er også Thorberg sitt 48 mål i HFK og med det krabber han opp på tredjeplass på adelskalenderen i HFK. Delt med Joachim Havikhagen. Men langt opp til Rune Fiske med 63 mål og Tøppen med 111 mål. Usikkerheten er Torleif Rullestad som mangler noen mål i kalenderen og står med 42 mål.

Vi er veldig godt fornøyd med at vi kjempet oss tilbake og fikk med oss et poeng, noen som var greit nok. Det var en vanskelig kamp, med mye dødballer og lite spill på en trang bane. Men Mjøndalen var nok kanskje nærmest seieren.

Dagens Halling ble Alfred Scriven (spesielt etter en meget god 2 omg), Anders Mastrup og innbytter Mohammad Al Kabra leverte også en god kamp på et HFK som aldri gir opp.

Neste kamp er mandag 7 august borte mot DBK.

Vi tar ferien på tabelltoppen og det er deilig. Det neste som skjer nå er Norway Cup og der har vi lyst til å gjøre det bra 😉