10 MANNS STERKE HFK SNUDDE DET MOT STORFAVORITTEN HAM/KAM

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 23. Mai 2017

HFK-Ham/Kam (0-1) 1-1 e.e.o 2-1

HFK:89 min 1-1 Ahmed Ahmed (frispark felt Eirik Thorberg) og 94 min 2-1 Vebjørn Brusletten (Birk Stian Bjerkreim)

Tilskuere: 126

Dommer: Ole Jonny Ulleberg (Skrim), AD 1 Tor Jarle Hauge (Modum FK) og AD 2 Emil Huso Opsahl (Lillehammer FK). Bra dømt, men følte det røde var litt strengt.

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Olav Myksvoll (MS) Per Nyhus og Sander Kirkebøen (VB) Ahmed Ahmed(Def MB) Alfred Scriven (kap) og Vebjørn Brusletten(Off MB). Steffen Haugstad, Magnus Bækken og Birk Stian Bjerkreim (Spiss) Jørgen Hesla Berget Reserver: Eirik Thorberg (42 min), Kristian Svenkerud (19 min rødt kort), Gaute Trøim (ikke benyttet), Daniel Ward (16 min) Ola Alex Tvedt (ikke benyttet), Jarand Ugulen (ikke benyttet) og Adrian Lugo (20 min).

Det var gøy å få en ny og ikke minst spennende motstander på besøk på Hallingmo. Storklubben Ham/Kam med det så langt ubeseirede interkretslaget kom med et sterk lag. Men med heroisk innsats i den særs spennende og underholdende kampen tok HFK juniorene nok en ettertrakta skalp i belte. For andre gang i historien er et Halling og HFK lag klar for tredje runde i junior NM. 31 mulig motstandere som blir klar i slutten av neste uke. Runde skal spilles senest 24/25 juni, men kan etter avtale spilles før.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT

HFK gikk ut med bra trøkk mot det ballsikre H/K som besto av spillere med aldersbestemte landslag, 2, 3 og 4 div erfaring. Så det var en formidabel motstander HFK presset på defensiven innledningsvis. Etter 10 minutter har vi frispark og legget finner Jørgen Hesla Berget som header over fra god posisjon. HFK trøkker på videre og H/K får en del ugunstige brudd mot seg. I det 16 minutt blir Alfred Scriven spilt alene igjennom med den meget gode H/K keeper Lars Jendal og Jendal gikk seirende ut av duellen med en flott redning. I det 18 minutt kommer H/K på en sjelden visitt, men den ble meget skummel. Først spiller de fri så de får til en god avslutning som går i stanga, men presset vedvarer. De fanger opp returen og tilslutt sitter den bak HFK keeperen Stave og 1-0 til H/K, noe ufortjent etter spill og sjanser. Men etter scoringen kommer H/K mer inn i spillet og gradvis styrer det. I det 18 minutt er stopper Sander Kirkebøen oppe på en dødball og kommer seg til en god sjanse, men skuddet gikk rett på keeperen fra kort hold. HFK greier ikke helt å opprettholde trøkket utover i omgangen og H/K har god kontroll. De har også en stor sjanse etter 37 minutter. Det vekker gutta litt og de siste 4-5 minuttene av omgangen tar HFK litt over igjen. Men langene går til pause med 1-0 til Ham/Kam noe som ikke var helt ufortjent.

I pausen snakket vi om at vi skulle opp et par hakk igjen og kjøre på. Vi skulle også stå på helt ut og referert til Stabæk sitt mål 5 minutter på overtid i går mot Viking. Vi skulle selge oss dyrt og jobbe til krampa tar oss 😊 HFK tar tak, men første sjansen får H/K et legg fra deres venstre finner spissen inne i boksen. Headingen går like utenfor målet. Kristian Svenkerud kom inn i første omgangen og var med på å stabilisere laget på en god måte, samtidig som han var tøff fysisk. Men i det 64 minutt var han dessverre litt for tøff og en hard avgjørelse sendte Svenkerud i en tidlig dusj. Nå så ting litt håpløst ut, men som det skjer med jevne mellomrom heiste resten av HFK laget seg ekstremt og med et par taktiske justeringer (4-3-2 formasjon) tok vi fullstendig over. Men jobbingen gav ingen store sjanser annet en krampe 😉 I det 80 minutt kan H/K punktere kampen, men avslutningen ble for dårlig. Så før vi gikk inn i de 10 siste minuttene ledet H/K fortsatt 1-0. Men HFK gir seg aldri, vi sto på og H/K begynte å få problem med å henge med det meget hardtarbeidende HFK laget som utrolig nok økte giret inn i de siste ti minuttene. Nå kom også halv og helsjansene på løpende bånd. I det 86 minutt blir Steffen Haugstad spilt alene igjennom litt skrått på innenfor 16 meteren blir avslutningen hans blokkert. Like etter er det en H/K spiller som på et langt kast setter sin keeper på prøve. Han header over keeperen, som på sin side med et tigersprang greier å kaste seg bakover og få slått avslutningen i stanga og ut. Hesla Berget er også nærme på et legg, men nå begynte tiden å renne ut. Men heldigvis i det 89 minutt får HFK uttelling, unggutten Thorberg kjemper seg til et frispark på ca 20 meter fra dørlinja men ute ved sidelinjen. Ahmed Ahmed skrur ballen inn mot krysset og i en duell med stopperen er skaper samme Thorberg ubalanse og den ellers gode H/K stopperen stusser ballen videre inn i mål bak en sjanseløs H/K. Fortjent utligning som kom i grevens tid 1-1. Det ble noen kaotiske minutter før dommeren blåste sluttsignalet. Men siden dette var cup ble det 2*5 minutter ekstra omganger før eventuelt straffekonk. I første ekstra omgang er det fortsatt HFK som trøkker på, mens H/K på sin side virker sterke på kontringer. Selv om spillerne begynte å bli veldig slitne etter knallhard jobbing så sto de vanvittig på. I det 94 minutt fanger Bjerkreim opp en feilpasning på rundt 30 meter fra målet. Han avanserer fremover før han bryter Vebjørn Brusletten igjennom i 16 meteren. På litt skrått hold tar Brusletten et veldig flott førstetouch, før han banker et vanvittig godt skudd av gårde. Den fyker inn bak en sjanseløs H/K og 2-1 til HFK. Fortjent ledelse, men ville et utslitt HFK lag holde stand?

Vi gikk til pause etter første ekstra omgang på 2-1 til HFK. I andre ekstra omgang presset H/K veldig på og HFK spillerne må gjentatte ganger hive seg inn for å blokkere skudd mot mål. Keeperen til H/K var også kontinuerlig oppe i angrep de siste 5 minuttene, noe som nesten førte til mål på kontringer i mot. Selv om H/K presset godt på ble det ingen mål og HFK gikk fortjent videre til tredje runde med 2-1 seieren.

Dette var en fantastisk laginnsats, vanskelig å trekke frem enkeltspillere etter et sånt oppgjør. Men dagens mann blir uansett Vebjørn Brusletten som sendte HFK videre med et kremmerhus.

Vi er nok engang veldig stolt at vi som en liten klubb fortsetter å gjøre oss bemerket i junior NM mot langt større og meritterte klubber. Nå ser vi frem i spenning mot hvem vår neste motstander blir. Vi håper på hjemmekamp mot et topplag.