FLOTT SEIER BORTE MOT STOREBROR LILLEHAMMER I JUNIOR NM.

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 11. Mai 2017

Lillehammer FK –HFK (1-1) 1-3

LFK:11 min 1-0 Mads Roald Østebø

HFK: 13 min 1-1 Birk Stian Bjerkreim (Alfred Scriven ) 57 min str 2-1 Alfred Scriven (Steffen Haugstad felt) og 75 min 3-1 Scriven (fanger opp selv)

Tilskuere: 65

Dommer: Kristoffer Nitter Leirdal (Kolbu), AD 1 Erling Skundberg (Fart IL) og AD 2 Andreas B Obstfelder ((Roterud IL). Ok, men litt vanskelig å følge linja til tider. Fikk med seg de kampavgjørende situasjonene.

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Olav Myksvoll (MS) Per Nyhus og Sander Kirkebøen (VB) Ole Alex Tvedt(Def MB) Alfred Scriven (kap) og Ahmed Ahmed(Off MB). Vebjørn Brusletten, Magnus Bækken og Birk Stian Bjerkreim (Spiss) Jørgen Hesla Berget Reserver: Eirik Thorberg (45 min), Steffen Haugstad (45 min), Gaute Trøim (14 min) og Adrian Lugo (8 min).

I år som i fjor måtte vi til Lillehammer for NM kamp. Vi følte vi var vel forberedt, men spent på motstanderen som ryktes å være bedre enn de i fjor. Det stemte også.

En litt vanskelig vind satt demper på det det store spillet. Men jeg syntes vi tilpasset forholdene på en god måte.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT

HFK åpnet med et voldsomt press. Allerede i første minutt kommer vi til en stor sjanse ved Jørgen Hesla Berget og Birk Stian Bjerkreim. Berget dribler seg fint nedover vår høyre side og finner nesten Birk med en flott 45 pasning. Men Lillehammer forsvareren kommer og får hindret scoring. Det ble corner og der får Berget annullert scoringen etter dytt i ryggen. HFK presser på i vinden og kommer til noen halvsjanser. Men det er på corner vi ser farligst ut og etter 9 minutter er vi nærme ledelsen når Sander Kirkebøen får gå opp og heade i god posisjon. Men avslutningen går over. Like etter kommer Lillehammer nedover vår venstre side og slår et knallinnlegg fra en posisjon langt ute. Ved cornerflagget. Kjempelegg og avslutningen var enda bedre Lillehammer spilleren nærmest stuper ballen rett i krysset 1-0 til Lillehammer. En flott prestasjon, men noe urettferdig ut i fra spillet så langt i kampen. Heldigvis svarte vi raskt, en noe redusert Alfred Scriven dro seg fint frem på vår høyre side og fyrte av et godt skudd som gikk i tverrliggeren. Returen fanger Birk opp i noe som ser ut som en offside posisjon. Han header ballen i mål fra 8 meters hold. Det var ikke offside, noe video gjennomgangen viste. Han var faktisk et par meter onside. Så det er lett og bli lurt, begge benkene trodde nok det var offside. Heldigvis ble det en korrekt godkjent scoring og 1-1. HFK presset på etter scoringen og Birk var nærme alene med keeper etter 19 minutter. På slutten av omgangen hadde HFK og Scriven et par store muligheter. Men vi gikk til pause med 1-1, noe som var mest flatterende for Lillehammer.

I andre omgangen gjorde vi et par justeringer og fikk bedre rytme i laget. Men i vinden var det nok Lillehammer åpnet best. De hadde også en corner som de skrudde rett i tverrliggeren etter 7 minutter. Etter 12 minutter får hurtigtoget Steffen som kom inn i pausen straffe etter at han ble hektet inne i boksen. Scriven gjorde ingen feil og 2-1. Men Lillehammer gav ikke opp og i det 16 minutt er de nærme på en heading etter et frispark. I det 20 minutt får Scriven ballen hos en for dagen ellers god Lillehammer keeper. Han drar seg nesten igjennom og lobber fint inn mot mål. Men en Lillehammer spiller rekker tilbake og brassesparker ballen ut av målet rett før streken. I det 25 minutt kontrer HFK glimrende. Scriven drar seg fint igjennom på vår venstre side og slår fint inn til Magnus Bækken som alene med keeper skyter et ok skudd, men keeperen lander på ballen og avverger 3-1 målet. Heldigvis før det ble enda mer spennende fører Scriven HFK opp i 3-1, nok engang tok han med Lillehammer forsvarene på tur, til tross for store smerter en viss plass etter at en avklaring gikk rett i ……. . Han drar av to spillere og skyter utagbart i mål 3-1. Etter den scoringen blir det mye rot og ikke de helt store sjansene. HFK vinner dermed 3-1 og er klare for 2 runde. Der en enda større utfordring i form av Ham/Kam står for døra. Det blir gøy!! Kampdagen er ikke bestemt men skal senest spille søndag 28 mai.

HFK gjennomførte en solid bortekamp og tok en fortjent seier. En halvsyk Scriven var mer enn håndfull for Lillehammer og når Berget og Bjerkreim også var på store deler av kampen så ble det tungt for Lillehammer. Men først og fremst en solid laginnsats.

Vi er også veldig stolt at vi som en forholdsvis liten klubb fortsetter å gjøre oss bemerket i junior NM mot langt større og meritterte klubber. Tar vi Ham/Kam også? Jeg tenker at vi det er først og fremst på junior nivå vi kan måle oss som klubb, selv om også her har toppklubbene langt, langt bedre forutsetninger. Mens vi må forme, kan de hente 😉