VF:1-0 34 min Preben Røren og 2-1 65 min Preben Røren begge etter corner.

HFK: 1-1 44 min Simen Renslo (Fredrik Røkkum)

Rødt kort:

Cornere: (3-1) 5-2

Sjanser: (2-1) 7-4

Tilskuere: 110

Dommer: Kristoffer Helgerud (Lier IL), Telmen Undrakh (Skrim IL) og Niklas Kvistad Hollund (Stoppen). Greit dømt, men vi kunne tenkt oss ei straffe.

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Jarle Stanes (HB) Mikkel Storeskar (MS) Fredrik Røkkum og Anders Mastrup(VB) Linus Hedlund Def MB) Markus Thorberg (kap) og Moahammad Al Kabra(82 min Brik Stian Bjerkreim) (Off MB). Simen Andreas Renslo, Alfred Scriven og Ahmed Ahmed (76 min Jørgen Hesla Berget) (Spiss) Sindre Thue (55 min Steffen Haugstad) Reserver: August Fosse, Per Oskar Stave og Sander Kirkebøen

HFK var nærme nok en cupbragd borte mot storfavoritten Vestfossen som er forsterket fra fjorårets lag som vant sin 3 div avdeling. HFK var på og nærme å greie biffen, dessverre tok Vestfossen bedre vare på sine muligheter og gikk etter en jevnspilt kamp like fullt fortjent videre. Bonusen er Mjøndalen i første runde. Vi ønsker dem lykke til.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT

HFK kom bra i gang fra start og tok tak i kampen mot favoritten fra Vestfossen. HFK styrte det meste av spillet og var også tøffere og mer aggressiv i duellspillet. Allerede etter 2 minutter er HFK nærme ledelsen. Et flott slått frispark på siden av 16 meteren fra Renslo sklir igjennom hele feltet og like utenfor. I det 8 minutt kommer Ahmed Ahmed til en stor mulighet i boksen, men skuddet blir dessverre litt for løst. HFK er fortsatt det beste laget, men Vestfossen kommer mer inn i det og i det 22 minutt er de nærme når en avslutning går oppe på tverrliggeren. Nå er kampen jevn og det bølger frem og tilbake. I det 32 min er HFK veldig nærme, Thorberg som spilte en meget god kamp dro seg fint forbi 3-4 mann nedover dørlinjen til Vestfossen, like ved målet slår han 45 til Ahmed som skyter utenfor fra kort hold og veldig god posisjon. Dette er sjanser vi må score på for å slå lag som Vestfossen. I det 34 min er det Vestfossen som er på ferde, et godt skudd får Stanes slått til corner via stanga. Stanes har åpnet sesongen forrykende og var en av kampens beste spillere. På corneren er vi dessverre ikke helt med og Vestfossen tar noe ufortjent ledelsen 1-0. Nå tar Vestfossen litt over, ble en tøff psykisk trøkk det å få en i mot etter en så god start på kampen. I det 41 min er Vestfossen nærme dobling av ledelsen men avslutningen gikk like utenfor. I det 44 min oppstår det en litt rar situasjon. Et langt og et skudd som virker ufarlig «leker» Stanes litt med tverrliggeren før han får kontroll på ballen. Slipper med skrekken der!! I samme minutt, kommer HFK til en mulighet. Bra kjemping opp rundt 16 meteren til Vestfossen. Røkkum får ballen videre til Renslo, som fosser inn i boksen og drar seg forbi et par mann i samme slengen. Skuddet har ikke keeperen til Vestfossen sjans på og 1-1 rett før pause. Stillingen til pause var vel grei nok, men hvis et lag skulle ledet burde det vært HFK. Det er også et par straffesituasjoner i første omgang hvor utfallet kunne blitt annerledes.

I andre omgang kommer Vestfossen ut med mer trøkk og skaper en god sjanse etter 51 minutter, som Stanes redder flott. Kampen bølger mye i andre omgang, men HFK greier ikke å utnytte de gode overgangene vi fikk og kommer ikke til de helt store sjansene. Men i spillet er det mer jevnt. I det 63 minutt har Vestfossen en ny sjanse, før de på ny corner i det 65 minutt tar ledelsen. Vestfossen er kjent som et godt dødball lag, men vi er nok også for snille i denne situasjonen og 2-1 til Vestfossen. I det 70 minutt ser det ut som Vestfossen skal ta å punktere kampen, men sjansen til Vestfossen blir reddet mesterlig av Stanes. På slutten er det mye frem og tilbake. Vestfossen har en sjanse til, men HFK sliter med å skape de helt store sjansene. Må ta med et lite hjertesukk, vi ønsker så godt vi kan fremstå som et Fair Play lag, det er noe som definerer oss som mennesker og spillere i HFK. Så i det 83 minutt når det blir en hodeskade og vi får tak i ballen før Helgerud blåser tenker vi at vi har ballen etter droppen. Men da dommeren ber oss spille den til Vestfossen keeperen, så gjør vår kaptein det. Vi var vel i overkant sportslige der, derfor blir det ekstremt skuffende å se Vestfossen keeperen drøye tiden og vi må presse ham til å ta opp ballen!! Det er ikke sikkert at de 30 sekundene hadde spilt noe rolle, men men. Vi har fått noen trøkker på det å være Fair de senere årene, men vi kommer nok fortsatt strebe etter å være et fair lag (selv om vi selvfølgelig tråkker til 😉 )

I det 92 minutt har vi en kjempesjanse til å få kampen til ekstra omganger. Innbytterne er på ferde. Birk vipper ballen igjennom til Haugstad som kommer alene med keeperen men akkurat i det han skal skyte gir Ulleberg rutinert Haugstad et lite dytt i ryggen og skuddet ble akkurat litt for svakt så Vestfossen keeperen reddet mesterlig. Etter den store sjansen skjedde det ikke særlig mer og til tross for en veldig god kamp av HFK er det Vestfossen som går videre. Vi ønsker dem lykke til i cupen og sesongen for øvrig.

Dagens Halling ble Markus Thorberg som spilte en meget god kamp, der spesielt første omgangen var av høy klasse. Jarle Stanes var også meget god på et sterkt HFK lag. Hvor også innbytterne kommer inn og gjør en god jobb.