Hans Martin Arnesen

Hans Martin Arnesen

EM Styrkeløft 2016 - Marte Elverum europamester !

Postet av Hans Martin Arnesen den 12. Mai 2016


EM STYRKEKØFT 2016 - GULL I DAG !

Pilsen, Tsjekkia, torsdag 12. mai 2016.

Marte Elverum ble europamester !

Vi er i de senere år kanskje blitt en smule bortskjemte med styrkeløftmedaljer i internasjonale mesterskap. Norge hadde tre utøvere i aksjon i dag. To av dem røk ut, men hva gjør vel det, når vi fikk en europamester ! Marte Elverum lyktes i en uhyre spennende finale i markløft.

Damer, klasse - 72 kg
Forventningene var store ettersom Marte Elverum var ranket som nr. 1 og Linda Kristensen nr. 3 i klassen. Men også denne gang fikk vi erfare at det alltid skal løftes først, før medaljene deles ut.

Knebøy
Linda Kristensen så tydelig ukomfortabel ut allerede i første forsøk i knebøy på 202,5 kg og bommet. Dessverre ble det ikke bedre i de andre forsøkene, og uheldigvis gikk hun ut i knebøy.
Da to løft var unnagjort, ledet Marte Elverum med sine 225 kg. Ankie Timmers, Nederland, endte på 212,5 kg, som ga bronse i øvelsen. Antonina Marchenko, Ukraina, tok 225 kg i sitt sisteløft og gikk opp i ledelsen, ettersom hun er lettere enn Marte. Etter at Linda gikk ut knebøy, var vi blitt litt «shaky», så et spørsmål som dukket opp, var om Antonina skulle snyte Marte for gullet i knebøy. Men Marte gjorde jobben sin og tok 230 kg i sisteløftet, fikk det godkjent 2-1, og sikret gullet i knebøy.

Benkpress
Marte åpnet på 127,5 kg. Antonina tok 145 kg og gikk opp i ledelsen, mens Ankie, den antatt hardeste konkurrenten, bommet på 155 kg. Linda bommet tre ganger på 130 kg. Marte fikk to bom på 132,5 kg, men tok bronse i benkpress. Antonina tok 152,5 kg greit i andreløftet, men bommet på sisteløftet og fikk sølv i øvelsen. Ankie tok 155 kg i andreløftet og 157,5 kg i sisteløftet. Dermed tok hun gull i benkpress og rykket opp på andreplassen sammenlagt.

Markløft
Foran markløft var stillingen slik: Antonina Marchenko, Ukraina, 377,5 kg, Ankie Timmers, Nederland, 370,0 kg og Marte Elverum 357,5 kg. På papiret var Marte best av disse tre i markløft, men den største trusselen kom fra den nederlandske konkurrenten. For Marte var det riktignok tilstrekkelig å løfte like mye sammenlagt som henne, ettersom hun var lettest av de to. Men kunne hun løfte hele 12,5 kg mer i markløft enn nederlandske Ankie?
Antonina åpnet med 180 kg. Deretter vekslet Marte og Ankie om ledelsen sammenlagt. Først kom Ankie med 205 kg og gikk i tet. Marte åpnet med 217,5 kg, og overtok teten sammenlagt på lettere kroppsvekt. Antonia bommet to ganger på 180 kg, og fikk bronse sammenlagt. Ankie tar 215 kg i andreløftet og går på ny tet, men Marte overtar igjen ledelsen med 227,5 kg. I sisteløftet tar Ankie 222,5 kg, noe som gir sølv i markløft og ledelse sammenlagt. Nå gjenstår kun Martes siste markløft i konkurransen. Hun har allerede sikret seg gull i markløft, men vil hun kunne ta gullet sammenlagt også? Martes pers i markløft er 230 kg. For å bli europamester må hun perse med 5 kg og sette europarekord i markløft på 235 kg. Er det mulig?
Det meste var mulig for Marte Elverum. Hun satte europarekord med 235 kg og ble europamester !

Herrer, klasse - 83 kg
Kim-Raino Rølvåg, Sandnessjøen SK, fikk dessverre 315 kg i knebøy underkjent 2-1, to ganger.
I sisteløftet ble vekten rett og slett for tung. Men jeg la merke til at han i det første forsøket, mens han sto inne i racket, snudde hodet til høyre og så etter et eller annet. Hva var det han så etter? Uansett hva det var han så etter, så var det foruroligende. For der han da sto, skulle han bare ha én eneste tanke i hodet, nemlig å gjennomføre sin knebøy.
Men et plaster på såret var gull i benkpress.

I morgen, fredag
Vår regjerende europamester, Heidi Hille Arnesen, løfter kl. 11.00.

Streaming her.

Løftetider her.

Påmeldte:
Damer her.
Herrer her.


Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline