HFK GIKK PÅ EN SMELL MOT ET EFFEKTIVT DBK LAG I NM

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 24. Mar 2019

HFK – DBK (0-1) 0-5

HFK:

DBK:                  11 min 0-1, 54 min 0-2, 66 min 0-3, 68 min 0-4 og 70 min 0-5

Gule kort:          HFK: Lasse Moen 57 min

DBK: Marius Dokka 44 min og 48 min Didrik Storskogen

Rødt kort:

Cornere:            (1-1) 3-5

Sjanser:             (3-3) 4-9

Tilskuere:          43

Dommer:         Martin Torjus Hallingstad (Konnerud), Ad 1 Henrik Moholdt og AD 2 Eirik Smeby (JIF) – Dømte ok i en lettdømt kamp. Kanskje litt lett påvirkelig, samt at de gikk glipp av en straffe til DBK. Det var også flere tvilsomme offside avblåsninger, som man nok lettere ser på video enn live. Men de to første sendte egentlig henholdsvis Bækken og Renslo alene igjennom.

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Jonas U Jorde (Joakim Skaret 17 min) (HB) Vebjørn Haug (MS) Per Nyhus og Tobias Grangård(VB) Daniel Ward(Def MB) Gaute Vedvik og Lasse Moen (Ole Cato Haugen 25 min) (Off MB).Nils Olav Smestad, Magnus Bækken og Johannes Kleppo Dokken (Birk Bjerkreim 45 min) (Spiss) Simen Renslo Reserver: Eirik Thorberg, Jørgen Hesla Berget, Adrian Lugo Bredesen, Ådne Kjøl og Vegard Vedvik

HFK gikk på en smell mot favoritten DBK. Kom aldri opp på par, men hang veldig bra med frem til 0-3 som punkterte alt. 15 sekunder i forkant hadde vi en megasjanse til å redusere til 1-2.

Neste kamp er hjemme mot Steinberg 5 april kl. 1500. Seriestart.

Les mer for kampreferat. Etter videogjennomgang.

KAMPREFERAT

HFK virket nervøse i starten og DBK gikk rett i strupen på oss. En mega dobbeltsjanse i første minutt, inkludert avslutning i stanga før den endte opp i corner. HFK var litt rystet og hang litt i tauene innledningsvis. Men gradvis kom vi mer i det. Etter 6 minutter ble Bækken flott spilt igjennom av Lasse Moen, men feilaktig avblåst for offside. Tre minutter senere vant Nils Olav Smestad ballen høyt i banen, han finner Bækken som ble litt forsiktig når han kunne pirke ballen i mål. I det 11 minutt tar DBK ledelsen på et flott angrep, men vi er ikke tøffe nok i støtingen, så de får litt for lett spill, 0-1. Like etter spiller Moen igjennom Renslo, som tydelig var onside, men dessverre ble han vinket av i noe som kunne blitt en megasjanse. I det 16 minutt kommer DBK og Dokka til en god mulighet, men skuddet går til kast motsatt. Etter 16 minutter får HFK kast høyt i banen, bra kastet av Kleppo Dokken til grangård som vinner stussen, før Vebjørn Haug på volley fra 5 meter skyter utenfor fra kort hold. Her var vi nærme utligning. Like etter nytt kast, samme oppskrift og nå header Haug i stanga. Nå er vi nærme. Kampen ellers er ganske jevnspilt, men vi kommer ikke opp på ønsket nivå. Like før pause kommer DBK på en megasjanse, men Per Nyhus avverger på streken. Lagene går til pause på 0-1 til DBK, uavgjort hadde vært greiere 😉 –

I andre omgang er ikke været på vår side. Veldig motvind i snødrivet, gjør det vanskelig for oss. Dokka med et nytt skremmskudd, et litt bedre forsøk går like over. Minuttet etter blir samme mann også snytt for straffe. Renslo feller ham etter innlegget ble tatt, men heldigvis ingen straffe. HFK sliter å få ballen ut i motvinden og DBK har festet et godt grep. I det 52 min kommer Bjerkreim nesten i målprotokollen etter et frispark fra Moen som han vipper videre like over mål. I det 53 minutt, så blir Bækken spilt alene igjennom, men avvinket igjen. Tvilsom denne også, men ikke helt sikker på om det er onside etter videogjennomgang. Så er vel greit nok. I det 54 min er forsvarsarbeidet til HFK forferdelig. På en DBK corner, så er ikke spillerne i posisjon. Fremre stolpe er fri. Men vi fik muligheten til å avklare 3 ganger uten å greie det ordentlig. I tillegg når det avgjørende innlegget går, så er det hele 4 HFK spillere mot en fra DBK, men han greide å komme på ballen først. Katastrofalt spilt av HFK. 0-2 – I det 65 min kommer HFK ved Lasse moen til en megasjanse, kunne avsluttet litt før. Så keeperen fikk lagt til corner. Svært nærme 1-2. Corneren blir avklart opp mot forsvaret vårt. Vår avklaring igjen går rett til en DBK spiller som slår direkte inn i vårt bakrom. Her sover både forsvaret og keeperen, så DBK spilleren tar igjen ballen inne på 10 meteren ca og setter ballen mellom beina på Jordet og 0-3. Nå gikk lufta helt ut av gutta. 0-4 like etter på et noe billig frispark, litt slurvete oppsatt mur, gjør det enkelt for DBK spilleren å score på frisparket fra 18 meter. I det 70 minutt blir det 5-0 etter en corner, igjen er HFK spillerne helt ute av posisjon og lett jobb for DBK spilleren å heade ballen i mål fra 3 meters hold. 0-5 – Forferdelig forsvarsspill!!.

Etter den så skjer det ikke så mye de siste 20 minuttene. En stor DBK sjanse i det 87 minutt redder Skaret i HFK målet på en fin måte.

Alt i alt en fortjent seier til DBK, vi ønsker dem lykke til videre i NM.

Vi har fortsatt en del å jobbe med. Vi ble for passive og nervøse. Vi må jobbe med å få trøkket på plass til seriestarten 5 april. Vi må stå sterkere sammen i motgangen, nå gir vi opp for lett. Pr dags dato er dette laget altfor ferske på dette nivået. Med kun 2 spillere igjen i start 11’er fra i fjor på samme tid, sier det seg selv at prestasjonene vil svinge. Så vi skal slå knallhardt tilbake allerede i dag i Jr NM kampen mot Holeværingen kl. 1500 på Gol.

Dagens HFK spiller, som får et gavekort fra Fjellkjeden.no på 300 kr ble Per Nyhus. Fortjent nok, han spilte en god kamp i likhet med Vebjørn Haug og Simen Renslo. Resten må opp et par hakk til neste kamp