GOD START PÅ HØSTSESONGENFOR HFK

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 6. Aug 2018

Slemmestad - HFK (1-3) 1-4

Slemmestad:              45 min 1-3 Christoffer Jaksland

HFK:                               12 min 0-1 Magnus M Bækken (Ahmed Ahmed), 38 min 2-0 Jonas Bergane (Storeskar), 41 min 3-0 Ahmed Ahmed (Bækken) og 53 min Mikkel Storeskar (Renslo)

Tilskuere:                    40

Dommer:                      Telmen Undrakh (Skrim IL) AD 1 Ole Jonny Ulleberg (Skrim) og ADD 2 Per Oskar Grov Heiberg (Stoppen)- Jevnt over ok i en svært lettdømt kamp. Veldig god på fordelen som gav Slemmestad reduseringen.

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Per Oskar Stave (HB) Mikkel Storeskar (MS) Per Nyhus og Tobias Grangård Fredrik Røkkum (kap) (VB) Olav Myksvoll (Def MB) Fredrik Røkkum (Birk Stian Bjekreim 30 min)) og Lasse Moen (Gaute Vedvik 17 min) (Off MB). Simen Andres Renslo, Magnus Bækken (Johannes Kleppo Dokken 13 min) og Ahmed Ahmed (Spiss) Jonas Bergane (Bendik Øen Strand 30 min) Reserver: Ikke benyttet.

HFK kom greit i gang i høstens første kamp, mot et betydelig sterkere Slemmestad enn det vi møtte i vår. Vi sliter litt med samhandlingen og tempoet i noen faser av spillet, men vant komfortabelt borte mot Slemmestad og er godt fornøyd med det.

Neste kamp er en viktig kamp for å ta tredje plassen, nemlig borte mot Solberg fredag kl. 1930.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT

HFK kom bra ut fra start, men manglet litt tempo for å bryte mer igjennom. Det var faktisk Slemmestad som kom først til en stor sjanse. Litt dårlig press på midten gjorde at Slemmestad spilleren elegant vippet igjennom spissen alene mot Per Oskar Stave, men lobben over Stave gikk heldigvis over. Like etter serverer samme Stave et fantastisk utspark etter et Slemmestad kast. Ballen faller på beinet til eleganten Ahmed Ahmed som med en fantastisk førstetouch drar seg igjennom på vår venstre side. Han fosser frem i stor fart og finter innlegg helt nede på dørlinjen ca 14 meter fra mål. Slemmestad forsvareren ble helt utmanøvrert og Ahmed slår inn til Magnus Bækken som også var med på kontringen, som fra kort hold triller ballen i mål og 1-0. HFK har det meste av spillet, men skaper ikke all verdens. Slemmestad har på sin side tendenser, men blir litt for spett. I det 22 minutt, bombarderer HFK målområdet til Slemmestad og Røkkum hadde noen flotte avdriblinger og gode skudd som ble blokket og keeperen reddet. I det 33 minutt er Bækken nærme på en heading! Etter en corner. Kampbilde var ganske likt, så det var gøtt når Jonas Bergane knuste Slemmestad stopperen på et flott innlegg fra Storeskar og headet ballen kontant i mål. 2-0. Like etter kommer kampens perle. Ahmed leker seg på siden, drar seg innover mot mål og fra 18 meters hold curler han ballen knallhardt i lengste kryss, for en scoring av «Dagens Halling» 3-0. Det så ut som at det skulle ebbe ut til pause, men rett på overtid får Slemmestad en litt for enkel redusering. Men skal være ærlig på at Hoff Amundsen og Jaksland viste gode ferdigheter i situasjonene i forkant av målet. Ut i fra spill og sjanser var det et riktig bilde av kampen med 3-1 til HFK til pause.

2 omgang hadde HFK enda mer styring. Lasse Moen kunne økt etter 51 minutter og etter 53 minutter skjer det en uvanlig situasjon. Keeperen til Slemmestad tar opp ballen etter å hatt ballen i fast grep. Det blir indirekte frispark på 11 meters hold. Etter de sedvanlige protestene og duellene så blir frisparket tatt. Storeskar dundret den i mål og 4-1. I en fryktelig varme dabber kampen av og HFK styrer trygt inn til seier. Vi har også gode muligheter ved Bjerkreim, Kleppo Dokken og Røkkum til å øke ledelsen.

Men kampen ender 4-1, deilig å komme i gang og vi er godt fornøyd med resultatet og prestasjonen, selv om mye kunne selvfølgelig kunne vært bedre. Nå blir det fokus inn mot Solberg kampen på fredag, den har vi lyst på å vinne 😉

Dagens Halling som får et gavekort fra Hallingkjeden.no var Ahmed Ahmed som viser fryktutgytende form om dagen. I tillegg leverer Storeskar en solid kamp og en litt sliten Magnus Bæken viser at han blir en spiller å se opp for i høst. Men jevnt over en betryggende høststart