HFK - SVELVIK (0-2) 1-3

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 23. Okt 2017

HFK:          1-0 6 min Alfred Scriven (Simen Renslo fri) og 2-1 75 min Mohammad Al Kabra (Alfred Scriven e/frisp)

Sve:           1-1 55 min Martin Dammen (corner)

HFK:          Simen Renslo 93 min

Svl:            Fredrik Skognes 19 min og Lars Magnus Johansen

UTVIST:   Treneren til Svelvik for gjentagende munnbruk

Cornere: (1-1) 4-2

Sjanser:   (5-4) 10-5

Tilskuere: 67

Dommer: Bjørn Andreas Laugerud (Skrim), AD 1: Yakup Karagøz (Godset) og AD 2 Eirik Smeby (Jevnaker). Dømte ikke så svakt som Svelvik skulle ha det til. Jevnt over ok, men skulle slått hardere ned på munnbruk. Det skjemmet kampen mellom to gode lag.

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Jarle Stanes (HB) Ahmed Ahmed (MS) Fredrik Røkkum og Linus Hedlund(VB) Olav Myksvoll Def MB) Magnus M Bækken og Abdikafi Ahmed(Mohammad Al Kabra 35 min)) (Off MB). (HK) Steffen Haugstad(Birk Stian Bjerkreim 19 min) , Alfred Scriven og Simen Renslo (kap) (Spiss) Jørgen Hesla Berget Res: Bendik Øen, Torleif Rullestad, Adrian L Bredesen, Per Oskar Stave og Per Nyhus.

HFK tok en fortjent seier, men kampen kunne fort vippet andre veien. Vi er fortsatt med i kampen om opprykk.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT

HFK kom bra i gang og tok fortjent ledelsen allerede etter 6 minutter. Et flott slått frispark finner pannebrasken til Alfred Scriven som header inn sitt mål nr 18 i år. Noen minutter etter ruller HFK flott opp på vår venstre side. Flotte kombinasjonermellom Ahmed og Haugstad ender opp med et flott legg til Scriven som ikke greier å plassere headingen bra nok. Svelviks gode keeper Johansen holdt unna. HFK styrer videre og i det 24 min er det Magnus Bækken som setter opp Scriven til en ny stor sjanse, men ikke mål. Ikke lenge etter er det Scriven som serverer Bækken, men skuddet til Bækken går like over. Så når vi ikke får punktert kampen med et spille og sjansemessig overtak vil sjansene til et så sterkt kontringslag som Svelvik komme. De er også store. I det 30 minutt, Dammen alene igjennom Jarle Stanes med en fantastisk redning i tverra, returen skyter Dammen over. I det 36 minutt skudd i stanga etter en kontring. 4 gode muligheter på 6 minutter kunne endret kampbilde fullstendig. Men med nød og neppe holdt HFK unna. I det 39 minutt blir Renslo spilt fri på blankt, han stopper litt opp. Men setter Myksvoll alene igjennom. Men fra litt skrått hold på 5 meteren skyter han utenfor. Så lagene går til pause med 1-0 ledelse til HFK.

2 omgangen åpner litt rotete og ingen lag får satt trøkket før Svelvik og supermålscoreren Dammen utligner på en corner 1-1. Etter det blir kampbilde endret og HFK tar over, men det er alltid nerve ved at Svelvik er sterke på kontra. Noen minutter etter tror Svelvik og Dammen at de har tatt ledelsen. Men Ad dommeren vinker ifølge våre øyner korrekt for offside. I diskusjonen blir trener John Reidar Jensen vist bort, etter gjentagende utbrudd. I det 67 minutt er Haugstad nærme etter et frispark. Moa har også et godt skudd, like utenfor, «alle» så den i mål. En litt halvskadet Moa kom inn 30 minutter før slutt og satte umiddelbart sitt preg på kampen. Han får også gleden av å score seriersmålet. Etter en corner i det 75 minutt, vinner Scriven ballen og slår ut til Moa i returen. Han drar av en mann og kliner til med venstre ned i hjørnet bak en sjanseløs keeper 2-1. Til tross for flere store sjanser ved Scriven *2 og ikke minst straffe ved Renslo etter at Hesla Berget ble dratt ned/hindret endte resultatet 2-1 til HFK. Viktig og fortjent seier, men 😉 Nå er vi fortsatt med i kampen, selv om vi tror det skal mye til at Konnerud skal snuble i siste kampen gir vi ikke opp. Vi skal gi alt for å ta favoritten Mjøndalen hjemme på Hallingmo til søndag kl. 1300 og i hvert fall ha en sjanse.

Best på et HFK lag og dagens Halling, som manglet noe på toppnivået var Jarle Stanes. Men Mohammad Al Kabra hadde et veldig godt innhopp. Scriven er også farlig frempå ved flere anledninger. Dette ble også første ordentlig svenneprøven for unggutten Magnus Bækken som løste den på en god måte.

Neste kamp 29 oktober HFK – Mjøndalen 2 kl. 1300 vel møtt!!