HFK SEIRENDE UT AV TOPPOPPGJØRET MOT KONGSBERG

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 26. Aug 2017

HFK – KIF (0-1) 3-1

HFK:          76 min 1-1 Steffen Haugstad (Anders Mastrup kast), 77 min 2-1 Alfred Scriven (Ahmed Abdiasis Ahmed) og 90 (+3) 3-1 Simen Renslo (Haugstad felt)

Tilskuere: 120

Dommer: Han Egil Drolsum (Vikersund IF), Ad. 1 Henrik Moholdt (Skrim) og Chen Nan-Chun (Ådal IL)

Kom godt i fra det i en tett og intensiv kamp. Fikk med seg de viktigste situasjonene i kampen.

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Jarle Stanes (HB) Linus Hedlund (Ahmed Adidasis  Ahmed 65 min) (MS) Fredrik Røkkum og Anders Mastrup(VB) Mikkel Storeskar (kap) Def MB) Mohammad Al Kabra og Abdikafi Ahmed (Steffen Haugstad 59 min) (Off MB). (HK) Ahmed Ahmed, Alfred Scriven og Simen Andreas Renslo(Spiss) Jørgen Hesla Berget (Birk Stian Bjerkreim)

Reserver: Olav Kvåle Myksvoll, Per Nyhus, Adrian L Bredesen og Magnus M Bækken

HFK vant det viktige toppoppgjøret og har fått en liten luken i den tette divisjonen. HFK var best fra start til slutt, men siden KIF scoret tidlig så sto de løpet meget bra. HFK slet litt med å få uttelling på spill og possession. Men malte KIF saktig og sikkert i senk. Det er også ingen tvil om at en sterk benk er viktig i sånne oppgjør, når motstanderen begynner å bli slitne kan vi hive innpå nye spillere med annen spisskompetanse. I går ble Haugstad, Bjerkreim og svenske Ahmed en håndfull for slitne KIF spillere.

Føler vi spiller veldig bra om dagen, MEN at vi har mer å gå på spesielt i siste fasen av spillet.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT.  Etter videogjennomgang

HFK tok tak i kampen fra starten. Men manglet litt tempo på ballbehandlingen. Etter 1 minutt har HFK en stor sjanse, flott legg av Ahmed Ahmed til Jørgen Hesla Berget som litt presset header over fra kort hold. Etter 5 minutter kommer KIF på en kontra og ruller fint opp på høyre siden. Innlegget finner en KIF spiller i boksen som fyrer av et godt skudd som Stanes må i full strekk på. Flott angrep og flott redning. Like etter tok KIF ledelsen, et innlegg lurte seg på innsiden av Stanes og 0-1. Etter scoringen tok HFK fullstendig over, men fikk ikke de helt store sjansene før i det 21 min når Scriven viser litt av sin klasse. Han dribler forbi 4 mann og skyter et godt skudd som dessverre blir blokkert inn mot mål, så lett jobb for keeper. Etter 32 minutter vinner Ahmed ballen på midten og forserer med stor fart inn mot KIF sin 16 meter, han slår Renslo som drar seg fint inn og skyter et godt skudd like over. Selv om HFK styrte, ble det noen farlige brudd som KIF heldigvis ikke greide å utnytte. Så lagene gikk til pause på 1-0 til Kongsberg, som i og for seg er fortjent siden de var best i begge bokser og vi ikke greier å dra nytte av banespillet.

2 omgang begynner også med et HFK press. I det 2 minutt vinner Scriven en stuss på kast, men de rundt greier ikke utnytte den gode muligheten. Det er KIF som skaper omgangens første sjanse i det 61 minutt etter et balltap på vår 1/3, men heldigvis er Storeskar i skuddet og forstyrrer den til corner. I det 64 minutt ruller HFK opp ent kjempeangrep. Mastrup vinner ballen rundt vår 16 meter, Mikkel spiller til Haugstad som setter opp en vegg med Scriven. Haugstad med sin enorme fart drar seg nedover høyre side og slår et kjempelegg inn til Birk som har løpt seg fri med en kjempebevegelse. Helt etter lærerboka. Men avslutningen fra 5 meter går dessverre rett på keeper. I det 65 minutt har HFK corner og på den blir nok HFK snytt for straffe, MEN det skal sies at det er vanskelig å se for dommertrioen. Birk blir holdt etter at ballen blir lempet inn i feltet igjen i Birk sin retning. Men der var Martin Olsen lur og slapp til rett tid. I det 76 minutt kom endelig utligningen. Et langt kast vinnes av Ahmed, ballen gikk videre til Anders Mastrup som header i stanga, returen tar Haugstad og dundrer i mål fra kort hold 1-1. Rett etterpå blir det 2-1, Nye Ahmed får kjempet ballen til Scriven som drar seg inn i boksen og skyter fra 14 meter ett utagbart skudd for KIF sin keeper. Veldig fortjent. Nå ble det en veldig rotete avslutning på kampen uten de helt store sjansene før Haugstad blir felt på vei alene igjennom og HFK får et korrekt i dømt straffespark. Den setter Renslo i mål og 3-1. Fortjent seier og herlig i en så viktig kamp!!

Nå venter en tøff borte kamp til fredag mot Konnerud. Start kl. 1930.

Dagens Halling ble Mohammad Al Kabra. Men det var flere som spilte en god kamp. Nevnes må også Steffen Haugstad som virkelig var med på å dra seieren i land for et hardt arbeidende HFK lag.