HISTORISK SEIER BORTE MOT JEVNAKER

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 11. Jun 2017

Jevnaker-HFK(1-1) 1-2

JIF:1-0 39 min Sindre Haug Langli

HFK:1-1 42 min Sindre Thue (Ahmed Ahmed) en e/corner) 1-2 78 min Fredrik Røkkum (Corner Thorberg)

Gule kort:

JIF:48 min Andreas Vassjø (hands utenfor 16 m), 52 min Fredrik Tvenge og 87 min Kristian Orvang

HFK:Ingen

Rødt kort:

Cornere: (0-1) 0-4

Sjanser: (2-4) 2-7

Tilskuere: 50

Dommer: Bjørn Andreas Johnsen Laugerud (Skrim IL), AD 1 Christian Helgerud (Lier IL) og AD 2 Henrik Moholdt (Holeværingen IL). Ok gjennomført, la lista litt lav og det spørs om det ikke skulle vært rødt på handsen til keeperen.

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Jarle Stanes (HB) Linus Hedlund (MS) Fredrik Røkkum og Anders Mastrup(VB) Mikkel Storeskar Def MB) Markus Thorberg (kap) og August Fosse (Martin Haraldset 30 min) (Off MB). Simen Andreas Renslo (Mohammad Al Kabra 10 min), Sindre Thue(Steffen Haugstad 24 min) og Ahmed Ahmed( Jørgen Hesla Berget 35 min) (Spiss) Alfred Scriven Reserver: Eirik Thorberg

Historisk seier borte mot Jevnaker. Vi har aldri slått Jevnaker på eget gress, vi er veldig glad for å bryte enda en barriere. Det ble en vanskelig kamp på en flott men sleip gressmatte. Jevnaker gav god motstand, spesielt i første omgang. Blir ikke overrasket om de tar en del poeng utover.

Neste fredag blir det et nytt tøft borteoppgjør mot et av topplagene Svelvik. Kl. 1930 på Svelvik gress. Det blir en spennende utfordring og vi går for tre poeng.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT, NB!! ETTER VIDEOGJENNOMGANG.

Starten av kampen er forholdsvis jevn, første sjanse kommer HFK til. Et langskudd fra Markus Thorberg sniker seg like utenfor etter 9 minutter. Kampen er forholdsvis jevn, men Jevnaker har ballen mye. I det 19 minutt mister vi ballen litt for lett midt på vår halvdel. Jevnaker kommer 2 mot 2. Ser ut som det er offside på videogjennomgangen. Men uansett som kommer nr 9 litt for lett til skudd fra 16 meteren, han kliner den like over. Det skjer svært lite foran må for begge lag. Ikke før i det 35 min kommer neste sjanse. Thorberg vinner ballen ved midten og finner Renslo. Han slår igjennom Sindre Thue som skyter litt svakt utenfor alene med keeper, MEN. Nå er HFK inne i en god periode og like etter fanger Alfred Scriven opp et legg fra Thorberg. Skuddet er bra og JIF keeperen gjør en flott parade. Da er det litt kjipt at minuttet etterpå går Jevnaker opp i ledelsen. En god prestasjon av Andreas Hella tar den på brøstet og vipper den videre til Sindre Haug Langli som skyter et flott volleyskudd bak en sjanseløs Jarle Stanes. Men vi svarer noen minutter etterpå. Ahmed Ahmed med sin syvende assist for sesongen finner Thue motsatt. Han vipper ballen først over backen før han kjipper den følsomt over JIF keeperen og 1-1. Det står seg også til pause.

Det blir sagt en del ting i pausen og spillerne responderte godt. HFK går ut og tar taket i 2 omgang. Etter 47 minutt slår Storeskar et bra frispark inn til Scriven han header til Mastrup og han header videre mot mål. Men Vassjø i JIF målet gjør en fin redning og får avverget til corner. Like etter er samme Vassjø litt på tur. Thue spiller Scriven alene igjennom, i det han vipper ballen forbi tar Vassjø den med hånda. Det bør nok være rødt kort. Alfred alene igjennom mot en utespiller som er 10 meter unna, ligner vel på en målsjanse ;) I det 52 minutt blir Scriven taklet hardt og frispark og gult kort til JIF spilleren. Frisparket slår Thorberg fint inn på bakre mot Scriven som header bra, men keeperen gjør en feberparade og fortsatt 1-1. Så går det en lang periode uten sjanser, men med god HFK kontroll. Først i det 82 minutt, kommer scoringen. En corner fra Thorberg finner Røkkum mot en litt feilberegnende JIF keeper, ender ballen i mål og 1-2. Resten av kampen er det mest rot og HFK vinner fortjent 2-1.

Ikke vår beste kamp, men allikevel tre herlig og viktige poeng på en vanskelig arena for oss.

Dagens Halling ble matchvinner Fredrik Røkkum. Ellers var Anders Mastrup og Linus Hedlund gode på et ok HFK lag som har så mye mer å komme med.

Neste kamp nå er fredag 16 juni Svelvik – HFK kl. 1930, vi gleder oss.

Minner også om NM kampen mot Sogndal på Gol tirsdag kl. 1800. Greier vi å gjenskape bragden fra i fjor å gå til 4 runde??