DETTA SMAKTE GØTT!!

Postet av Jan-Eirik Thorberg den 30. Mar 2017

HFK VIDERE I NM

HFK – JIF (0-0) 2-0

HFK:1-0 80 min Fredrik Røkkum(kast Ahmed Ahmed) og 2-0 87 min Simen A Renslo (Jørgen Hesla Berget)

Tilskuere: 118

Dommer: Vegard Wold (Nesbyen IL) AD 1 Rolf Kristian Tangen (Ådal IL) og AD 2 Chen (Ådal IL)Bra dømt i en tøff og vanskelig kamp.

Les mer for kampstats og referat.

Lagoppstilling: Jarle Stanes (HB) Mikkel Storeskar (MS) Fredrik Røkkum og Anders Mastrup(VB) Carl Linus Hedlund(Def MB) Markus Thorberg (kap) og Mohammad Al Kabra (89 min August Fosse)(Off MB). Simen Andreas Renslo, Alfred Scriven og Ahmed Ahmed(82 min Birk Stian Bjerkreim) (Spiss) Sindre Thue (57 min Jørgen Hesla Berget) Reserver: Per Oskar Stave, Abdikafi Ahmed, Olav Myksvoll og Sander Kirkebøen

Cupen er et av høydepunktene i år og vi har veldig lyst til å nå første runde. Vi «trakk» vår faste motstander og nok engang ble det hjemmekamp mot Jevnaker. Heldigvis gikk det som det pleide, HFK seier. Vi blir heller ikke overrasket om det blir Modum i neste runde 😉

Det ble en jevn, tett og tøff kamp mot Jevnaker.

Les mer for kampreferat.

KAMPREFERAT

HFK tok tak i kampen med engang og allerede etter 2 minutter kunne HFK ha tatt ledelsen etter et kjempeangrep. Starter fra forsvaret som spiller opp Markus Thorberg som finner Linus Hedlund med en flott crosser, hedlund slår tilbake. Thorberg finner deretter Ahmed Ahmed som spiller hurtig til Alfred Scriven. Scriven spiller til Renslo og fosser inn i feltet på det knallharde og gode innlegget til Renslo. Dessverre skyter Scriven over fra kort hold. Men det var nok dagens angrep og veldig synd at det ikke resulterte i mål. Etter den muligheten ble det en kamp som besto av mye jobbing, fighting og dueller uten de helt store sjansene. Det nærmeste er JIF i det 25 minutt, men Thorberg hiver seg inn i skuddet uten frykt og blokkerte skuddet på 5 meteren. Kampbildet er forholdsvis likt, men JIF får til mer pasningsspill og styrer deler av kampen ut mot pause. Rett før pause er Røkkum i nærheten av å sende HFK opp i ledelsen, men får ikke ordentlig trøkk og presisjon på headingen. Lagene gikk til pause med 0-0 noe som var greit ut i fra spill og sjanser.

Andre omgangen åpnet likt, selv om vi følte at vi var enda mer på hugget og fikk stresset dem mer. Men det var JIF som var nærmest scoring etter et godt slått frispark som ble headet i tverrliggeren i det 49 minutt. Det var et varsko, som nok vekket oss noe mer. Vi følte vi fikk mer og mer tak i kampen. Men mange tøffe og harde duller var det fortsatt, ble noen kort til begge lag. Fortjent nok. I det 71 minutt, har JIF frispark i god posisjon. Et knallskudd fra 25 meter gikk rett på Stanes, som holdt skuddet. Viktig av en keeper som var blitt noe kald i løpet av kampen. Samme minuttet er innbytter Jørgen Helsa Berget på hugget og nesten på egenhånd skaper en stor sjanse, som Vassjø i JIF målet redder mesterlig. I det 80 minutt kommer den forløsende scoringen 1-0 Det var etter et kast av Ahmed Ahmed som havner ute hos ham igjen. Han slår knallhardt inn på bakre og der stupheader Røkkum ballen i mål!! Herlig scoring og fortjent, etter at HFK tok mer og mer over. Herfra og ut ble det mye HFK. Selv om JIF hadde en farlig sjanse i det 83 minutt med heading fra god posisjon på bakre som heldigvis ble blokkert. I det 86 minutt blir Thorberg spilt alene mot keeper, men han redder mesterlig. I det 88 minutt parkerer Hesla Berget stopperne til JIF og spiller fri Renslo med en flott 45 graders og 2-0. Da var det avgjort. Helt på slutten går JIF opp i limingen og HFK kommer til to megasjanser ved Hedlund og Fosse, men som de dessverre ikke får i mål.

Det ble alt i alt et fortjent avansement til HFK, men det var et tøft oppgjør.

Fredrik Røkkum ble kåret til «Dagens Halling» og det var fortjent nok. Vil også fremheve Anders Mastrup for solid stopperspill, Alfred Scriven som i perioder var massiv og dominant på banen i tillegg til HFK sin nye kaptein Thorberg som styrte skuta på en god måte. Men uansett dette var et sterkt HFK lag, som dog virket noe tunge i beina etter en hard treningsperiode. Så når det virkelig løsner blir vi nok veldig gode.